Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΝΑΤΗ: ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;




Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την ακόλουθη δήλωση του Δ. Χριστόφια:

«Δεν συγκρίνω την Τουρκία με τη ναζιστική Γερμανία, αλλά δεν είναι λογικό να λέτε μην προκαλείτε την Τουρκία γιατί μπορεί να οργιστεί. Υπάρχουν κανόνες και δυστυχώς η Τουρκία δεν σέβεται αυτούς τους κανόνες. Αυτό μου θυμίζει την κατάσταση πριν από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο όπου επιχειρήθηκε ο κατευνασμός του Χίτλερ ώστε να μην γίνει πιο επιθετικός. Η ουσία του φασισμού ήταν η ουσία του φασισμού. Ο Χίτλερ ήταν ο Χίτλερ».

Καλώς παρομοιάστηκε από τον Πρόεδρο, η Τουρκία του σήμερα με τη ναζιστική Γερμανία;

39 σχόλια:

  1. Μπράβο στον Πρόεδρο. Ας ελπίσουμε πως θα αλλάξει πολιτική γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τελικά πίσω από το Χριστόφιας-watch κρύβεται ο Κλείτσικας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Καλώς παρομοιάστηκε από τον Πρόεδρο, η Τουρκία του σήμερα με τη ναζιστική Γερμανία; "

    Φυσικα. Η Τουρκια ειναι η ναζιστικη γερμανια μια δεκαετια πριν απο την ναζιστικη γερμανια. Αυτο ειναι τοκαθεστως της Τουρκιας το οποιο συνεχιζει μεχρι σημερα. Αρα μαλλον αντιστροφα παει , Η ναζιστικη γερμανια ηταν η κεμαλικη Τουρκια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχει σχέση ποιος κρύβεται πίσω από το christofias-watch.

    Σημασία έχει ότι επηρεάζουν τον Πρόεδρο Χριστόφια κάτι τέτοιοι εναντίον της λύσης.

    Με τη δήλωσή του ο Χριστόφιας δυναμιτίζει τις προσπάθειες λύσης.

    Κάτι φασισταριά σαν το christofias-watch, το Ποντίκι, το Λυσσαρίδη, τον Εμπροσθοφύλακα, το Φιλελεύθερο, τους Άριστους, τους Σέρτηδες, τους Κουνναφήδες, τους Καμομήρου, τους Κολοκασίδηδες και τους Νικωλάκηδες, επιβάλλουν τη γραμμή τους, γιατί εμείς οι οπαδοί της λύσης κοιμόμαστε.

    Όσο μένουμε διχασμένοι και ασυντόνιστοι, δεν περνάμε τη γραμμή μας. Πρέπει να ξαναγίνει η Πλατφόρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο τίτλος της ανάρτησης είναι παραπλανητικός και δεν αποδίδει ακριβώς ή ολοκληρωμένα το περιεχόμενο της δήλωσης του Προέδρου Χριστόφια, το σκεφτικό και την κριτική του. Πέραν από της Τουρκία ο Πρόεδρος άφηνε και σαφείς αιχμές για την στάση των [δικών μας[ Ευρωπαίων εταίρων και για το τρόπο που συμπεριφέρονται σε ΜΑΣ και στην Τουρκία. Έχω την αίσθηση ότι αυτό το κάνετε γαργάρα

    ***********
    Ούτω καλούμενε Anti-Fascista,
    Και ο Ντενκτάς στο Δημοψήφισμα του 2004 [για το Σχέδιο Ανάν] υποστήριζε το ΟΧΙ όπως ΚΑΙ ο Τάσσος Παπαδόπουλος! Και τι μ’ αυτό;
    Μάθετε επιτέλους να σκέφτεστε και να συνδιαλέγεστε ΠΟΛΙΤΙΚΑ!

    Anef_Oriwn
    Σάββατο 31/10/2009 – 9:50 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Anef_Oriwn, να μάθει να σκέφτεται και να συνδιαλέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και όχι φασιστικά.

    ΕΛΛΗΝΙΚΑ και όχι τουρκικά.

    ΑΡΙΣΤΕΡΑ και όχι ναζιστικά.

    Ο Anef_Oriwn είναι ο μυστικός πράκτωρ 001974.

    Ένας ντεμέκ αριστερός κρυφοντεκτασικός!

    "ΕΡΜΟΛΑΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άνευ συγνώμη που εμείς οι άχρηστοι δεν ξέρουμε να σκεφτόμαστε και να συνδιαλεγόμαστε "πολιτικά"...ίσως να φταίει το γεγονός ότι δεν πηγαίναμε για ιδιαίτερα στα καταγώγεια της ΕΔΟΝ.
    Αν και πάλι είναι αμφίβολο, αν θα μαθαίναμε να σκεφτόμαστε "πολιτικά" ή αν θα καταντούσαμε σαν εσένα, δηλαδή να μην δεχόμαστε την αντίθετη άποψη, να αντιδρούμε φασιστικά και λέτσικα και μερικές φορές να φτάνουμε στο σημείο να υποστηρίζουμε ή/και να επιδιώκουμε συνεργασία με τον ΔΗΣΥ για να περάσει πιο ομαλά το ξεπούλημα της Κύπρου.
    Ε ευτυχώς για εμάς, μάθαμε να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να συμφωνούμε και να διαφωνούμε με τις απόψεις των άλλων και πανω απ'όλα να συζητούμε την αντίθετη άποψη, παραβάλλοντας τα δικά μας επιχειρήματα.
    Ίσως για εσένα να είναι δύσκολο πλέον να πλησιάσεις τη δημοκρατική, αριστερή και προοδευτική νοοτροπία επειδή απ'ότι αντιλαμβάνομαι έχεις και κάποια ηλικία (50 και βάλε) που συνοδεύεται με αρκετά προβλήματα (ακράτια, στυτική δυσλειτουργία κλπ).
    Μάθε όμως να ακους, να ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, να ΚΡΙΝΕΙΣ, να ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ μόνος σου και όχι απλά να παπαγαλίζεις τα κομματικά έντυπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυκλοφόρησε η εφημερίδα ΕΝΩΣΙΣ. Μην τη χάσετε παιδιά αξίζει τον κόπο. Αυτό το τεύχος κυκλοφορεί με ένα βιβλιαράκι ένθετο σχετικά με προκήρυξη του ΑΚΕΛ (ΕΑΣ) για το Κυπριακό το 1949. Απευθύνομαι προς τους αριστερούς φίλους του blog. Για να μάθουν την αληθινή ιστορία του ΑΚΕΛ, αυτήν που για χρόνια τους κρύβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ διαφωνώ με τη δήλωση Χριστόφια.
    Η Τουρκία είναι πολύ χειρότερη από τη ναζιστική Γερμανία. Η Γερμανία προχώρησε μπροστά, εκδημοκρατίστηκε, αναγνώρισε τα λάθη της, ζήτησε συγνώμη και συμφιλιώθηκε με τους πρώην εχθρούς της.
    Αντίθετα η Τουρκία παραμένει «ναζιστική» εδώ και αιώνες…

    http://antiparakmi.blogspot.com/2009/10/blog-post_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η δήλωση αν έγινε έτσι ακριβώς, κατά τη γνώμη μου μπορεί να ικανοποιεί συναισθηματικά αλλά πολιτικά είναι λάθος. Η Τουρκία μπορεί να μην έχει ακόμα εκδημοκρατισθεί στο βαθμό που θα θέλαμε και κυρίως που θέλουν οι ίδιοι οι Τούρκοι που υφίστανται ακόμα διώξεις και ιδεολογική τρομοκρατία, αλλά παράλληλα, η Τουρκία είναι ένα "παζλ" πολλών και αντιφατικών τάσεων μέσα από τις οποίες πασχίζει να μπει σε ένα δρόμο. Επίσης, δεν είναι "δυτικοευρωπαϊκή" χώρα και κατά συνέπεια μπαίνουν διάφορα ζητήματα "κουλτούρας" που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε εύκολα.

    Το να παρομοιάζεις όμως την Τουρκία του Ερντογάν και του Νταβούτογλου (όσο και αν δεν μας αρέσει) με τη Γερμανία του Χίτλες, ακόμα και ως τακτική και στρατηγική συνιστά μέγα ατόπημα. Αν η δήλωση έγινε έτσι όπως την παρουσιάζει το Καφενείο, για μένα είναι εξαιρετικά επιπόλαιη και κυρίως α-νώ-ρι-μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα ο anef oriwn είναι ο γνωστός φασίστας που ακούμε όλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ηλικιακέ Ρατσιστή και Άχρηστε [δική ΣΟΥ έκφραση]
    Υβριστή, [με το ελληνοπρεπέστατο όνομα] John Charalambous,
    Χαίρε [αφού με ότι ξέρεις και καταλαβαίνεις χαίρεσαι] κι ο Κύριος μετά ΣΟΥ [και να σε ευλογεί]!!!
    “Όποιος έshει μούγιαν μουγιάζεται”, τζι’ ΕΣΥ πρώτος τζιαι καλλίττερος! Επορτοπετάχτηκες για να μας κάμεις τζιαι μαθήματα δημοκρατικότητας, ενώ στην πράξη ο λόγος σου βρίθει φασιστικών και ρατσιστικών εκφράσεων ... Τούτο μας έλειπε να μας κάνουν και μαθήματα οι κάθε κοπής, λογής και διαλογής φασιστούδκια!
    Θαυμάστε λεξιλόγιο: «καταγώγεια» [εκεί φαίνεται ζεις], «λέτσικα» ... Πάλι καλά που σκέφτεσαι «ελεύθερα» ...
    “Μάθε όμως να ακους, να ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, να ΚΡΙΝΕΙΣ, να ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ μόνος σου και όχι απλά να παπαγαλίζεις …” ότι σου λεει το φασιστικό σινάφι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το Τουρκικό καθεστώς είναι πολύ χειρότερο από το ναζιστικό καθεστώς. Ο εφημεριδοπώλης απλώς είναι ανιστόριτος. Τους βάζανε που τους βάζανε τους ξένους με πολιτικά κριτήρια στο Λεμονόσωφ, μάλλον τους βγάζανε και με τα ίδια κριτήρια. Το τί ισχυρίζονται τα γιουσουφάκια του, δεν έχει απολύτως καμοία σχέση.


    Ρήγας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρηγόπουλο,
    Εν τζιαι “Λεμονόσωφ” που το λαλούν αλλά “Πορτοκαλόσωφ”!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λεμονόσωφ ξελεμονόσωφ, ηλικιακέ Ρατσιστή, η ουσία είναι ότι τους βλάκες του κόμματός σου, τους έστελναν κατά κανόνα στο Πατρίς Λουμούμπα που ήταν β διαλογής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Anef_Oriwn,

    εκτός από απολογητής του τουρκικού φασισμού, είσαι τώρα και απολογητής του γερμανικού ναζισμού;

    Συγχαρητήρια μεγάλε! Και εις ανώτερα.

    Χριστάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε Α-Χριστάκη,
    Εκτός από φανατισμένος είσαι τζι’ αγράμματος – δεν μπορείς να κατανοήσει ένα απλό κείμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ά-Χριστε Α-Χρίστου, ή αλλιώς Άνευ Ορίων,
    επειδή με ειρωνεύτηκες πολλές φορές,
    υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το όνομα μου;

    Στα καταγώγεια που αναγιώθηκες, δεν σου έμαθαν να ανέχεσαι την αντίθετη άποψη. Είσαι ένα φασιστοκαθίκι με ρατσιστικές αντιλήψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τούτα τα αστεία του φοβερού και ανεπανάληπτου υβριστή της δημοκρατίας, Άνευ ορίων, ή αν εν αλήθεια που λέει ο John, ο Χρίστος Χρίστου, πολιτικός μηχανικός αν δεν κάνω λάθος το επάγγελμα, που κάνει τα πρώτα του βήματα στην τρίτη ηλικία, με ένα ήδη βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, αποδεικνύουν ότι, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΥΡΙΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολίτη Πίττα, μην μπλέκεις με τις τρίχες. Τι σημαίνει η δήλωση ήταν συναισθηματικά ορθή αλλά πολιτικά όχι. Ο ευέλικτος, είναι πολιτικός και πρέπει να κρινεται μόνο πολιτικά. Ούτε προσωπικά, ούτε συναισθηματικά. Τι είσαι εσύ; Ο ψυχολόγος του καφενέ; Απ'ότι ξέρω είσαι έναν υπαλληλάκι του Πολίτη, που γράφει αρλούμπες.

    Τι εννοείς "δεν έχει ακόμα εκδημοκρατιστεί στο βαθμό που θα θέλαμε"; Έκανε δηλαδή κάποια βήματα προς τη δημοκρατία, τα οποία δεν έχει αντιληφθεί κανένας μας πλην από εσένα;

    Επειδή αγαπητέ ως δημοσιογράφος έπρεπε να γνώριζες* ότι μέσα από πόρισμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Τουρκία για τη δεκαετία 1998-2008 είναι πανηγυρικά η πρώτη χώρα σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο σύνολο τους αλλά και κατά άρθρο.

    Σε προηγούμνο πόρισμα του ΕΔΑΔ, η Τουρκία ήταν και πάλι πρώτη, αλλά με λιγότερες αριθμητικά παραβιάσεις. Άρα όχι απλά δεν κάνει βήματα προς τη δημοκρατία, αλλά αντιθέτως απομακρύνεται με τις ευλογίες της Αμερικής και της Αγγλίας και με τη συγκάληψη κάποιων γελοίων υποκειμένων που παρελαύνουν μερικές φορές στο καφενείο όπως ο Άνευ ορίων, αλλά δυστυχώς και κάποιων δημοσιογράφων σαν εσένα που δεν μεταφέρουν την πραγματικότητα ή τις σωστές διαστάσεις ενός θέματος.

    *Έπρεπε να γνώριζες επειδή αυτά τα πορίσματα το ΕΔΑΔ τα δημοσιεύει για κάτι τύπους του επαγγέλματος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άνευ Οικολογ-ορίων31 Οκτωβρίου 2009 στις 4:44 μ.μ.

    Παιδιά ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθείτε τον άνευ ορίων από το διαδίκτυο, το οποίο μολύνεται καθημερινά από κάτι τύπους σαν αυτόν, ομοϊδεάτες του, που γουστάρουν την τυφλή υπακοή στον αρχηγό της μάντρας του κόμματος, είναι να επιβληθεί σε κάθε blogger φόρος ρύπανσης.

    Με τον φόρο ρύπανσης, δύο είναι οι επιλογές του άνευ:
    1) Είτε πληρώνει άμεσα και κηρύττει πολύ σύντομα πτώχευση (μεγαλύτερος φόρος στους πορνοδιαστροφικούς ρατσιστές οπαδούς του Σχεδίου Ανάν, παρόλο που αυτό απορρίφθηκε από το 76%), άρα και πολύ σύντομα αποχώρηση και απολύμανση του χώρου που του προσφέρουν δωρεάν για την προπαγάνδα του.
    2) Είτε δεν πληρώνει άμεσα, και του επιβάλλονται αργότερα πέραν των φόρων, επιπλέον πρόστιμα. Άρα και πάλι κηρύττει πτώχευση, αποχωρεί από το διαδίκτυο και απολυμαίνεται ο χώρος που του παραχωρήθηκε οικειοθελώς από την πολυεθνική google, άσχετα αν αυτός προσπαθεί να το παίξει κομμουνιστής και καλά. Η διαφορά εδώ είναι ότι δεν θα αποχωρήσει τόσο σύντομα, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο, αφού αποχωρήσει, να περάσει όλη του την τρίτη ηλικία πίσω από τα κάγκελα κάποιου κελιού στον Κοτσιάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η Τουρκια διαφερει σε καποια πραγματα απο την ναζιστικη Γερμανια. Ακολουθει επιτυχημενη εξωτερικη πολιτικη. Δυστυχως εχει αποδειχθει στην περιπτωση οχι μονο της Ναζιστικης Γερμανιας αλλα και αλλων περιπτωσεων πως Η αποτυχημενη εξωτερικη (αλλα και εσωτερικη) πολιτικη ειναι αυτη που επιφερει την καταστροφη σε τερατα κρατη/χωρες και οχι τα εγκληματα που διαπρατουν κατα της ανθρωποτητας , των ιδιων τους των πολιτων και οσων τριτων ειναι θυματα της αξιωσης τους για "νεο χωρο".

    Φυσικα το γεγονος πως εχει πιο αποτελεσματικη πολιτικη η Τουρκια με λιγοτερα ρισκα απο την Ναζιστικη Γερμανια δεν σημαινει πως δεν ασκουν επεκτατικη πολιτικη.

    Ασκουν , αλλα με βαση το μεγεθος τους και εκει που τους παιρνει.

    Φανταστειτε πως θα ηταν ο κοσμος μας σημερα εαν ο Χιτλερ σταματουσε πριν το Μπαρμπαροσα και δεν εκανε επιθεση κατα της Ρωσιας. (και συνεχιζε εκει που η νικη ηταν σιγουρη .)

    Αυτα τα στοιχεια της Τουρκικης πολιτικης , εμας τα θυματα της , πρεπει να μας ανησυχουν. Διοτι σε μακροπροθεσμο επιπεδο η Τουρκια που δεν ειναι ουτε Ναζιστικη Γερμανια , ουτε Σοβιετικη ενωση (ο εχθρος των Αμερικανων) , ουτε Οθωμανικη αυτοκρατορια , δεν βλεπω πως μπορει να φτασει στο γεωπολιτικο αδιεξοδο που εφτασαν αυτα τα κρατη. Το γεγονος πως δεν ειναι ο αντιθετος πολος μπορει να τους βγει σε καλο καθως ετσι μπορουν να εχουν τις δυο δυναμεις να μαχονται για τα καλλη της Τουρκιας. (Ρωσους και Αμερικανους.)

    Το ισλαμικο προσωπειο του Ερτογαν , δεν σημαινει στα σιγουρα αλλαγη της εξωτερικης πολιτικης της Τουρκιας. Τουλαχιστον στον βαθμο οπου η σχεση τους με την Αμερικη θα δεχθει ανεπανορθωτο πληγμα. Εξαλλου ο Ερτογαν δεν πολεμηθηκε απο τους Αμερικανους μεχρι τωρα.

    Τεσπα , μακαρι η εξωτερικη πολιτικη της Τουρκιας να προχωρησει σε μοιραια λαθη ,αν και δεν το βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "
    Το να παρομοιάζεις όμως την Τουρκία του Ερντογάν και του Νταβούτογλου (όσο και αν δεν μας αρέσει) με τη Γερμανία του Χίτλες, ακόμα και ως τακτική και στρατηγική συνιστά μέγα ατόπημα. Αν η δήλωση έγινε έτσι όπως την παρουσιάζει το Καφενείο, για μένα είναι εξαιρετικά επιπόλαιη και κυρίως α-νώ-ρι-μη."

    Δεν νομιζω ο Νταβουτογλου ο οποιος δηλωνει πως η Κυπρος ειναι ζωτικος χωρος της Τουρκιας και θα ηταν ακομα και εαν δεν υπηρχαν Τουρκο"κυπριοι"/μουσουλμανοι , στο νησι , πως δεν ειναι δικαιο να τον συγκρινει καποιος με αξιωματουχους της Ναζιστικης Γερμανιας.

    Εδω που τα λεμε πολλα κρατη εχουν αρκετα κοια στην σκεψη τους με την Ναζιστικη Γερμανια. Ειδικα η Τουρκια. Δεν ειναι θεμα μονο ατομων αλλα ολοκληρου καθεστωτος και νοοτροπιας. Και βεβαια σεβασμου δικαιωματων.


    Ο Προεδρος Χριστοφιας ομως στο προκειμενο θεμα δεν ειπε οτι η Τουρκια ειναι η Ναζιστικη Γερμανια. Ειπε πως η λογικη κατευνανισμου της Τουρκιας ειναι η ιδια με την λογικη κατευνανισμου της Ναζιστικης Γερμανιας του Χιτλερ. Και σε αυτο εχει δικαιο.

    Ομως και ο ιδιος ο Χριστοφιας εχει χρησιμοποιησει αυτη την λογικη του κατευνανισμου της Τουρκιας. Σωστα για τα συμφεροντα μας η λανθασμενα , επραξε η κυβερνηση του με βαση αυτης της λογικης.

    Βεβαια απευθηνοταν στους ξενους με την δηλωση του αυτη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φιλε ανευ συνεχισε δυναμικα

    Οπως λεει και ο Μητσιας "στο βαθος τον ζηλευουμε αυτον που ρεζιλευουμε", οχι βεβαια πως σε ρεζιλεφκουν οι τρεις μαλακες με τα πολλα ονοματα και λογαριασμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εντελώς λανθασμένη η δήλωση του προέδρου, άλλωστε αυτό φαινεται και από την έντονη του προσπάθεια να την ανασκευάσει.

    Αν ενδιαφέρεται κάποιος έχω ολοκληρωμένη ανάρτηση στο μπλογκ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ο Έποικ-Lover αφόδευσε στο μπλογκ του και καλεί τον κόσμο να πάει να θαυμάσει τις κουράδες του

    τρέξτε να μυριστείτε χιτλερίλα

    *Ιοσίλιος*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. το Ασλάνι είναι εγκεφαλικώς βαζάνι

    εντούτοις, το Ασλάνι είναι αναστασιαδικώς τσογλάνι

    *Ιοσίλιος*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 50χρονε, σε παρακαλώ να παπαγαλίσεις το υπόμνημα του Ε.Α.Σ. (Εθνικός Απελευθερωτικός Συνασπισμός), προς τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας το 1949 και να μας εξηγάς κάθε μέρα γιατί τότε η Κύπρος ήταν ελληνικότατη και γιατί σήμερα είναι "κυπριακή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ασλανίδη, οπαδέ του σχεδίου Ανάν, προσκυνητή του νενεκισμού, υπαλληλάκι του ΠΑΣΟΚ, πουτ*** του Γιωργάκη, ΕΣΙΕΡΕΤΟΥΝ Ο ΤΖΙΤΗΣ ΠΩΣ ΕΚΑΜΕ ΓΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Aslanε,
    Η μεγάλη πλάκα με τα εν λόγω “Κοπέλια” [ας πούμεν κάποιους Johnny-δες, Σωτηράκηδες, Βρωμο-Ιοσίλιους, Στέφανους, Μάριους, Μαρίες τζιαι Παολούδες, αλλά τζιαι πολλά τζιαι διάφορα Ανώνυμα accessories του Blog], είναι ότι μέσα από τον φασίζοντα λόγο τους προσπαθούν να μας δώσουν και μαθήματα δημοκρατικότητας και σεβασμού της άλλης και της διαφορετικής άποψης ... Την στιγμή που ο δικός του λόγος είναι έμπλεος χαρακτηρισμών και αφορισμών. Τα παραδείγματα πολλά ... Ας πούμεν «εγκεφαλικώς βαζάνι», «αναστασιαδικώς τσογλάνι», «προσκυνητή του νενεκισμού»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιατί εν ψέμα ρε ηλικιακέ ρατσιστή μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το ότι με βάζεις στην ίδια μοίρα με τους οπαδούς του christofias-watch, απαίσιε Anef, με κάνει να καταλαβαίνω, σε κάποιο βαθμό, γιατί είναι τόσο αποτυχημένες οι δυνάμεις της λύσης στο να περάσουν τις απόψεις τους.

    Είσαι ένας φαλλοκράτης που μόνο εξυπνάδα πουλά και γι' αυτό, επειδή δεν έχεις ίχνος σοβαρότητας, μας κάνεις όλους ρεζίλι.

    Στο τέλος, εργάζεσαι υπέρ τους και θα αρχίσω να πιστεύω ότι είσαι κι εσύ ένα δημιούργημα των Αποκαταστατών της Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εγώ το θεωρώ τιμή μου να με βρίζει ο Άνευ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Βλέπετε αυτά που βλέπω;

    Η είδηση ήταν στην πρώτη σελίδα του "Φιλελεύθερου" και αφορούσε το "Σίγμα": Το πατριωτικό κανάλι έκλεισε συμφωνία με το UNDP, στο πλαίσιο του προγράμματος "Δράση, Συνεργασία και Εμπιστοσύνη στην Κύπρο", που σκοπό έχει να προωθήσει τη συμφιλίωση μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων!
    Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κυρίως από τις ΗΠΑ, μέσω του USAID που είναι ο βασικός χρηματοδότης του UNDP.
    Μάλιστα, καλά το διαβάσατε, το "Σίγμα", που μαζί με τον υπόλοιπο θίασο έστησαν το 2004 το σκηνικό της "περιρρέουσας ατμόσφαιρας", θεωρώντας ως ύποπτες ακόμη και τις χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων για το AIDS, έκλεισαν τώρα συμφωνία με το UNDP να κάνουν διαφώτιση, κατά το δικό τους λεξικό "προπαγάνδα", έναντι αδρής πληρωμής, ή όπως το διατυμπάνιζε τότε πρωτοσέλιδα η "Σημερινή": "Το Τιμολόγιο σε Δολάρια"!

    ***

    Η είδηση δημοσιεύτηκε στον "Φ" με αγνώριστη ψυχραιμία, χωρίς φανφάρες και υπονοούμενα! Ούτε ο Κακομοίρου βγήκε να πει "τα πήραν", μήτε ο Πιττοκοπίτης "ν' αυτοκτονήσουν στις πλατείες".
    Διότι έχουν ταυτότητα πατριώτη και είναι υπεράνω κάθε υποψίας!

    ****

    Δηλαδή, άμα τους πληρώσει το UNDP θα προβάλουν και το ντοκιμαντέρ "Η Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα";
    Άτιμο χρήμα!

    ***

    Παρακολούθησα την Κυριακή στις ειδήσεις τον Πρόεδρο να παρίσταται σε μνημόσυνο και να κάνει τα αποκαλυπτήρια των προτομών δύο πεσόντων του 1974. Το σκηνικό ήταν φοητσιάρικο: Αγήματα, εμβατήρια, σημαίες, μνημόσυνα, παπάδες, θυμιατοί, λιβάνια, άμβωνες και μια ομιλία ασορτί με το όλο πατριωτικό σκηνικό. Και λέγω στον εαυτό μου: Τι άλλαξε από την εποχή του Μακάριου και του Σπύρου;

    ***

    Αυτός ο στόχος της χρονιάς για τη "δημιουργία κουλτούρας συμφιλίωσης" πηγαίνει κι έρχεται στις σελίδες των εφημερίδων. Σαν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο.
    Τι να τον κάνεις, σύντροφε, το στόχο της χρονιάς, άμα εσύ, ένας αριστερός (τρόπος του λέγειν) Πρόεδρος δεν έμεινε τερτίπι του Τάσσου που δεν το υιοθέτησες;
    Άμα εσύ δεν τολμάς ν' αλλάξεις την προσέγγιση για το πώς κατανοούμε το νόημα των επετείων, περιμένεις από την ΠΟΕΔ -που υπήρξε σφηκοφωλιά της ΕΟΚΑ Β- να σου διαπαιδαγωγήσει την κοινωνία υπέρ της συμφιλίωσης;
    Άγια ολάν!

    ***

    Ποιο μπορεί να είναι το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 1940 πέρα από φιλειρηνικό; Η Ελλάδα αντιστάθηκε, ως όφειλε, στην ιταλική εισβολή αλλά καταστράφηκε και λιμοκτόνησε ο πληθυσμός της. Οι πραγματικοί αγωνιστές εξορίστηκαν και ευδοκίμησαν οι χαφιέδες. Οι συνεργάτες, ως συνήθως, ήταν αυτοί που τελικά κέρδισαν το παιχνίδι και η δημοκρατία καθυστέρησε πολλές ακόμα δεκαετίες.
    Ποιο άλλο μπορεί να είναι το μήνυμα από το "ποτέ πια πόλεμος";
    Οι ακρότητες, η παράνοια και η άρνηση της αποδοχής τού άλλου οδήγησαν την Ευρώπη στο μίσος και στην ανθρώπινη τραγωδία. Το αντίδοτο στον πόλεμο είναι η ειρήνη, η συνεργασία, η κατανόηση, η αποδοχή, ο συμβιβασμός.
    Άκουσε κανείς τέτοιο μήνυμα από οποιονδήποτε την 28η Οκτωβρίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σας το 'πα ξανά, αλλά δεν με λάβατε υπόψη: Κάτι παθαίνει ο άνθρωπος που έχει εξουσία στα 33.000 πόδια ύψος. Ο Τάσσος το πάθαινε στον ερχομό. Ο σύντροφος το παθαίνει στον πηγαιμό. Την προηγούμενη φορά πήγε στη Νέα Υόρκη και τα έκανε όλα λίμπα, τώρα πήγε στις Βρυξέλλες, να πει της Ευρώπης ότι θωπεύει την Τουρκία όπως έκανε και με τους ναζί!
    Ο δρ της Ιστορίας στην κομματική σχολή της Μόσχας αγνοεί ότι αυτός που θώπευσε τους ναζί ήταν πρώτος ο Στάλιν με το Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροφ που υπέγραψε με τον Χίτλερ. Την ώρα που οι Άγγλοι (αυτοί οι δόλιοι συμφεροντολόγοι που, ναι, ξεπούλησαν αρχικά την Τσεχοσλοβακία) μπήκαν στον πόλεμο από το 1939 αντιδρώντας στην επίθεση του Χίτλερ κατά της Πολωνίας, ενώ ο Στάλιν (ακολουθώντας από τότε πολιτική αρχών) έκατσε στην κλούβα μέχρι το 1941 και αντέδρασε μόνο όταν η Γερμανία εισέβαλε στη Σοβιετική Ένωση.

    ****


    Πάντως, το κατάλαβε σε κάποια στιγμή ότι ήταν πατάτα αυτό που είπε και πήγε να τα μαζέψει, λέγοντας πως ο δημοσιογράφος της Guardian που τα έγραψε τον έχει διαστρεβλώσει "και μάλιστα χονδροειδώς", ενώ άλλοι που ήταν εκεί τα είπαν σωστά.
    Σύντροφε, τα ίδια ακριβώς πράγματα έγραψε και η "New York Times" και ο δημοσιογράφος που έκανε την ερώτηση στο μπλογκ του "Economist".
    Α, συνωμοσία για να πλήξουν το κύρος του Προέδρου και να διαβάλουν την Κύπρο!
    Όχι, δεν το είπε αυτό (ακόμη) αλλά, φοβάμαι, προς τα 'κει πάμε...

    ***

    Την ώρα που ο Πρόεδρος έλεγε "δεν τα είπα έτσι", ο Φωτίου και Παπαδάκης, οι γραφικές φιγούρες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ που κάνουν κάθε μέρα δηλώσεις στα media για να επαναλάβουν αυτό που είπαν και χθες, έσπευσαν να χαιρετίσουν τη θαρραλέα δήλωση του Προέδρου.
    Μια φορά που συμφώνησαν σε κάτι, ο Πρόεδρος το πήρε πίσω! Όμως, το βράδυ ο ΑΝΤ1 αγνόησε τη "διόρθωση" και έπαιξε τους καημένους του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ που τον επευφημούσαν.
    Αστεία χώρα, γραφικοί πολιτικοί...

    ***

    Τι έπαθα σήμερα με τον σύντροφο, θα μου πείτε μερικοί.
    Ε, θα σας το πω στο τέλος.
    Για την ώρα, δεν αντέχω άλλο τα μασκαραλίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τον κάλεσε, λέγει ο Τύπος, η Μέρκελ στο Βερολίνο στη γιορτή για τα 20χρονα της πτώσης του τείχους. Και δεν πήγε διότι έχει βαρυφορτωμένο πρόγραμμα.
    Όμως, στην άλλη άκρη του κόσμου για να ανοίξει πρεσβεία στην Κούβα, βρήκε χρόνο να πάει!
    Ακόμη και στην Παρεκκλησιά για να παρουσιάσει ένα βιβλίο για το χωριό, βρήκε χρόνο να πάει, αλλά στο συμβολισμό της πτώσης του τείχους δήλωσε απών.
    Διότι δεν το ξεπέρασε πως κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση. Ακόμη και στη Μόσχα που πήγε (είπαμε 33.000 πόδια) μιλούσε σαν να ήταν στη Σοβιετική Ένωση.
    Και να σας πω κάτι, σ' ένα βαθμό μαγκιά του και πεποίθησή του να είναι πιστός σ' αυτό το μοντέλο.
    Αλλά, τι ήθελες να γίνεις άνθρωπέ μου αρχηγός κράτους μέλους της ΕΕ και να ζητάς από την Ευρώπη αλληλεγγύη για την Κύπρο, όταν είσαι σε διάσταση με τον πιο ιστορικό συμβολισμό τής σημερινής Ευρώπης, που είναι η πτώση του τείχους του Βερολίνου;

    ***

    Πανευτυχής επέστρεψε από τη Μόσχα η διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής που συναντήθηκε με τον Πούτιν, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η πολιτική της Ρωσίας στο Κυπριακό παραμένει αμετάβλητη.
    Καλά, γιατί δεν μας το είπε δημόσια αυτό ο τσάρος, και περιορίστηκε να αναφερθεί μόνο στη συμφωνία για τη διπλή φορολογία;
    Για να εξηγούμαστε: Το ρωσικό χρήμα είναι η ατμομηχανή της κυπριακής οικονομίας. Ήταν όμως και το αγκάθι στις σχέσεις μας. Ο Πούτιν μας υποχρέωσε και κάναμε μια συμφωνία για να του δίνουμε πληροφορίες σχετικά το χρήμα που έρχεται εδώ. Μετά τη συμφωνία αυτή αμφιβάλλω αν θα υπάρχει η ίδια ροή, όμως έχω εμπιστοσύνη στο κυπριακό επιχειρηματικό δαιμόνιο.
    Οπόταν, τη Ρωσία και τα μάτια σας, αλλά για το χρήμα της.
    Απ' εκεί και πέρα, τα περί αρχών και σταθερών θέσεων είναι κυανοί φαλλοί (κατά το χυδαίο π... μπλε).

    ***

    Θυμάστε τις προάλλες τον Πάσκο που είπε πως το σχέδιο Ανάν ήταν μια ευκαιρία λύσης και έδωσε όλος ο θίασος απάνω του;
    Ε, ο Πούτιν είναι ο τελευταίος ηγέτης που είπε ότι στηρίζει το σχέδιο Ανάν, όταν βρισκόταν στην Άγκυρα και υπέγραφε τις συμφωνίες για τους αγωγούς.
    Ο Κακομοίρου ζήτησε εξηγήσεις από τον τσάρο για το σχέδιο Ανάν; Τι του απάντησε; Του επισήμανε ότι με τα οικονομικά ανοίγματα προς την Τουρκία "θωπεύει τον Αττίλα"; Το ζήτημα του αγωγού South Stream 2 που θα μεταφέρει αέριο στη Μέση Ανατολή μέσω κατεχομένων μήπως το έθεσε;
    Για κάτι λιγότερης σημασίας ζητήματα δεν μπλοκάραμε το κεφάλαιο για την Ενέργεια; Με τη Ρωσία γιατί αυτή η ανοχή; Όλα αυτά τα κηρύγματα που κάνουμε στην Ευρώπη γιατί δεν τα θέτουμε και στη Ρωσία; Θα ρωτήσει κανείς δηλωσιογράφος τον Λαβρόφ που θα είναι εδώ την ερχόμενη εβδομάδα ποια είναι η θέση του για την αποχώρηση των στρατευμάτων, όπως κάνουν με τον κάθε Ευρωπαίο που επισκέπτεται την Κύπρο, ή δεν πρέπει να τους φέρνουμε σε δύσκολη θέση τους συμμάχους μας;

    ***

    Η Μόσχα δεν έθιξε το ζήτημα της απόπειρας του Τάσσου να πουλήσει το ραντάρ των TOR-M1 στο Ισραήλ για να κλέψουν την τεχνολογία του, λόγω της απόκτησης τέτοιων συστημάτων από το Ιράν. Φαίνεται μας το συγχώρεσαν με τα 200 εκ. ευρώ που ρίξαμε προσφάτως στον κουμπαρά τους, εν μέσω οικονομικής κρίσης για ν' αγοράσουμε τανκς!
    Την ιστορία των TOR-M1 την αποκάλυψε ο "Πολίτης" την περασμένη Κυριακή και ουδείς τόλμησε να το διαψεύσει, διότι γνωρίζουν πως η εφημερίδα έχει τεκμήρια.
    Ούτε και ο λοιπός Τύπος ασχολήθηκε, διότι είναι εκπαιδευμένος να ασχολείται μόνο με τις συνωμοσίες της ΕΕ κατά της χώρας μας.

    ***

    Αλλά, ο αθεόφοβος, ο παsh αντιαμερικανός, να προδώσει τον μεγαλύτερο σύμμαχο της Κύπρου για να πουλήσει εκδούλευση στο Ισραήλ;
    Πέραν των άλλων, η πράξη του αυτή δείχνει τη τάση γιγαντισμού που τον διακατείχε. Τι ήθελε να μας μπλέξει, μια μικρή και αδύναμη χώρα στους ανταγωνισμούς των μουλάδων με τους σιωνιστές; Όπως τον Μακάριο που πήγε στην Κούβα, ένας παπάς από τον μεσαίωνα, να μπλέξει τα ράσα του στον Ψυχρό Πόλεμο.
    Αυτά είναι φαινόμενα για να μην κοιμάσαι το βράδυ.

    ***

    Λοιπόν, αυτό που έπαθα με τον σύντροφο, είναι πως τον βλέπω να έχει συμπτώματα που είναι ένα συνονθύλευμα Μακαρίου, Σπύρου, Τάσσου και Πάπη. Και άρχισα να μην κοιμάμαι το βράδυ.
    Μακάρι να έχω παραισθήσεις...


    Κοριός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μπράβο ρε Κοριέ/Δρουσιώτη,

    Καλά τους τα λέεις. Όχι και να μας θίγουν την Τουρκία μας!

    Πράκτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ο Anef_Oriwn σιτίζεται στο τουρκικό Πρυτανείο

    *Ιοσίλιος*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ο ιοσιλιος επιδιδεται σε φετιχιστικα οργια με εβραιους γκευ

    ΑπάντησηΔιαγραφή