Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΓΔΟΗ: ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ;


Ο Σωκράτης Χάσικος, με αφορμή την πολύκροτη αποχώρηση Τσιελεπή από τον ΑΝΤ1, έκανε συγκεκριμένη πρόταση για συγκυβέρνηση ΑΚΕΛ με το ΔΗΣΥ.


Πως σχολιάζετε αυτή την πρόταση; Ωρίμασαν οι συνθήκες για μια τέτοια συγκυβέρνηση; Είστε υπέρ ή εναντίον μιας τέτοιας συνεργασίας;

23 σχόλια:

  1. Με τη φόρα που επήραμεν, γιατί όϊ? Αφού ούλλα οδηγούν στην Τουρκοποίηση μας νομίζω ότι τέτοια συγκυβέρνηση δένει τέλεια σαν το τελευταίο βήμα πριν την Εθνική μας αυτοκτονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε, εν απαντάς την ερώτηση. Απλώς επαναλαμβάννεις κομματικά τσιτάτα.

    Πε μας να δούμε πώς εννά το κάμουν τούτο.

    Η γνώμη μου; Αμήν τζαι πότε να εξεπερνούσαν οι μεν τζαι οι δεν τα παλαιοκομματικά κολλήματα τους που πηγάζουν που ξεπερασμένες κοινωνικοοικονομικές ιδεολογίες [τζαι δεν έχουν άμεση σχέση με το ερώτημα του πώς εννά λύσουμε το Κυπριακό] τζαι να εσυνεργάζουνταν.

    Οι μόνοι που επωφελούνται που τούτη την εικονική πόλωση εν οι ακροδεξιοί που εκαταλάβαν το λεγόμενο κέντρο. Για αυτό ελυσσιάσαν τζαι δημιουργούν ιστορίες τρόμου για "ΔΗΣΑΚΕΛ" τζαι άλλες τέθκοιες απλοϊκότητες- για να συνεχίσουν να κυριαρχούν τζαι να μεν χάσουν την πρωτοκαθεδρία τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. από την στιγμή που στο κυπριακό ο δησυ δεν διαφωνεί με την κυβέρνηση και οι γενικές τους θέσεις είναι ταυτόσημες, γιατί όχι; για το καλό της κύπρου μας λέμε ναι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο! θα ήταν μια καλή ευκαιρία να ξεπεραστούν τα πολιτικά πάθη και μίση και να διώξουμε μακρυά τα σύννεφα της διχόνοιας

    Ξένια-πρώην μέλος νεδησυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου νεκατωμένε,
    έσιει χάζι να θέλεις εσύ η ο οποιοσδήποτε να μπει στη διαδικασία να απαντήσει τέθκοιαν ερώτηση?
    Το ερώτημα δεν μπορεί να είναι παρά ρητορικό και μόνο καθώς στερείτε περιεχομένου, είναι σαννα τζαι προβληματιζούμαστεν κατά πόσο ήρτεν η ώρα να μαϊρεύκουμεν τα κουτσιά με τες φασόλες μαζί.
    Διϋλίζεις το κώνωπα τζαι καταπίνεις την κάμηλο.
    Χάνεις την ουσία, ασχολείσε με κάτι που δεν έχει νόημα και παραγνωρίζεις σημεία και τέρατα.
    Το θέμα δεν είναι κατά πόσο θα πάει ο Μαλέκκος που την Ομόνοια στο ΑΠΟΕΛ. Το θέμα είναι ως πότε θα ξεφτιλίζετε τούτος ο τόπος.
    Εγέμώσαν την κκελέ σας με ψευδοπροβλήματα γιατί πρέπει να ασχολείστε με οτιδήποτε πλην τζείνου με το οποίο εν σας θέλουν να ασχολείστε.
    Αλλά εις πείσμαν τους εννεν ούλοι αρνιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κόρη Ξένια,
    Πότε αποφοιτάς που το νηπιαγωγίο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πρόταση Χάσικου είναι έντιμη και ειλικρινής.

    ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έπρεπε να ήταν συνεργαζόμενα κόμματα εδώ και αρκετά χρόνια.

    ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ομονοούν υπέρ της συνθηκολόγησης με τον κατακτητή στο Κυπριακό. Ομονοούν υπέρ της προσυπογραφής της διχοτόμησης. Ας γίνουν λοιπόν ένα, ας σταματήσουν την υποκρισία, να ξέρει και ο κόσμος τους το πραγματικό τους πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ΕΔΕΚ ΗΒ
    η σχιζοφρένεια σε όλο της το μεγαλείο !
    εσεις τι προσωπο έχετε αν δεν ομονοείτε αλλα συγκυβερνάτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμείς κακώς συγκυβερνούμε εφόσον διαφωνούμε.

    Δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχτώ.

    Είναι ψευδαίσθηση ότι θα αλλάξουμε κάτι, αφού ο Δ. Χριστόφιας φαίνεται να μην τηρά τις δεσμεύσεις του.

    Εσύ όμως rose, ως γνωστό νενέκι που είσαι, διαφωνείς με την πρόταση Χάσικου; Γιατί δεν ενώνετε δυνάμεις τα νενέκια; Δεν είναι υποκρισία πάντα να τρέχετε από πίσω το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ να σας στηρίξουν και να μη συνεργάζεστε μεταξύ σας; Τουλάχιστον, με όλα τους τα κακά, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ προσπάθησαν τις τελευταίες εκλογές, τον πρώτο γύρο να εκλέξουν το δικό τους υποψήφιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ΑΚΕΛ εν ένα ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ κόμμα. Τωρά παραδέχονται τζιαι ΣΙΑΙΡΟΥΝΤΑΙ που τους υποστηρίζει ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ-ΔΡΑΣΙΤΗΣ Σωκράτης ΧΑΣΙΚΟΣ.

    Το ΔΗΣΑΚΕΛ ήταν πάντα ΔΗΣΑΚΕΛ. Τζιαι το πραξικόπημα, αν δεν το εθέλαν, θα το αντιμετωπίζαν. Αλλά που την ΕΠΟΜΕΝΗ του πραξικοπήματος υποστηρίζουν φανατικά ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.

    Γιατί ΣΙΕΡΟΥΝΤΑΙ που τους υποστηρίζουν ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ; Γιατί δεν αντιδρούν; Αύριο, ΕΓΙΩ ΛΑΛΩ ΣΑΣ ΤΟ, που να έρτει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να τους υποστηρίξει, θα την δεχτούν ΤΖΙΑΙ ΤΖΙΕΙΝΗ όπως δέχουνται σήμερα τον ΔΡΑΣΙΤΗ Χάσικο, όπως τζιαι άλλους ΔΡΑΣΙΤΕΣ που εν μες τον Συναγερμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ύπαρξη του ΔΗΣΑΚΕΛ είναι γεγονός. Λίγοι από μας καταλάβαιναν την μεγάλη απάτη που έπαιζαν σε βάρος ο "εθνικόφρον" Συναγερμός και το "αντιιμπεριαλιστικό" ΑΚΕΛ, τα δύο ΔΗΘΕΝ άκρα. Τώρα πια όλα τα προσωπεία έχουν πέσει.

    Ψηφίζω Χάσικο για πρώτο Πρόεδρο του ΔΗΣΑΚΕΛ και Πουργουρίδη για Αντιπρόεδρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαφωνώ με τον Πλαστήρα για το Χάσικο. Ο Χάσικος μπορεί να αποδειχθεί ιδρυτής του ΔΗΣΑΚΕΛ, αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερα να έχουν πρόεδρό τους τον Ερντογάν.

    Αφού θα πάψουν να κρύβονται, ας μην έχουν καθόλου προσχήματα!

    Για τον Αντιπρόεδρο δεν έχω ένσταση να είναι ο Πουργουρίδης, αλλά αν τυχόν δεν μπορεί, προτείνω τον Ahmet_Oriwn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βέβαια αν δεν μπορεί ο Ahmet_Oriwn, προτείνω τον Ανευ_Οργίων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Οι μόνοι που επωφελούνται που τούτη την εικονική πόλωση εν οι ακροδεξιοί που εκαταλάβαν το λεγόμενο κέντρο. Για αυτό ελυσσιάσαν τζαι δημιουργούν ιστορίες τρόμου για "ΔΗΣΑΚΕΛ" τζαι άλλες τέθκοιες απλοϊκότητες- για να συνεχίσουν να κυριαρχούν τζαι να μεν χάσουν την πρωτοκαθεδρία τους..."

    Συμφωνούμε για την ουσιαστική ύπαρξη κάτι σαν "ΔΗΣΑΚΕΛ" σε θέματα Κυπριακού.Διαφωνούμε για το κατά πόσο τούτη η εν μέρει σύγκλιση εν κάτι καλό.

    Εσείς θεωρείτε οτι θα ήταν κακό να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις τα δύο κόμματα; Υποστηρίζετε την φανατική και τυφλή προβατοποίηση οπαδών;

    Μέχρι να απαντήσετε τούτην την ερώτηση θεωρώ οτι απλώς υποσκάπτετε τη συζήτηση με εξυπνοβλακείες.

    Φίλε ανώνυμε:
    "Εγέμώσαν την κκελέ σας με ψευδοπροβλήματα γιατί πρέπει να ασχολείστε με οτιδήποτε πλην τζείνου με το οποίο εν σας θέλουν να ασχολείστε. Αλλά εις πείσμαν τους εννεν ούλοι αρνιά τους."

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ίσως έχεις διαφορετικές απόψεις που μένα αν τζαι δεν είναι καθαρό στο σχόλιο σου. Συμφωνώ όμως με τη φιλοσοφία της ανατροπής της κομματικής πολιτικής χειραγώγησης προβάτων, ακόμα τζαι αν ο απέναντι μου επιλέγει να με θεωρήσει προδότη ή δεν ξέρω τζαι εγώ τι. Τζαι η συνεργασία ΔΗΣΥ τζαι ΑΚΕΛ θα ήταν το πρώτο βήμα σε τούτη τη κατεύθυνση. Δύσκολο, σχεδόν αδύνατον, αλλά όπως είπε τζαι ο Λυσσαρίδης σε εκπομπή της Αλ Τζαζίρα για τη Γάζα: "Πολύ συχνά η ιστορία γράφεται από αυτούς που οι σοφοί και οι συνετοί της μοιρολατρίας ονομάζουν εξωπραγματικούς. Οι εξωπραγματικοί είναι αυτοί που γράφουν ιστορία."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα δύο αυτά κόμματα φίλε μου νεκατωμένε έχουν σαν απαραβίαστο θεμέλιο λειτουργίας τους ανεγκέφαλες αγκυλώσεις. Οπότε το να συζητούμε κατά πόσο θα ξεπεράσουν τέτοιες αγκυλώσεις αποτελεί τέτοιου μεγέθους αντίφαση που αποκλείεται εξ΄ορισμού να μιλούμε για αυτά τα δύο κόμματα ούτως ή άλλως.
    Αν ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις σημαίνει ότι από αποπροσανατολισμένοι θα βρουν την κατεύθυνση στην οποία δείχνει η πυξίδα των συμφερόντων της πατρίδας μας. Ένα μήκος κύματος με το οποίο αδυνατούν να συντονιστούν είτε λόγο ιδιοτέλειας και μικροσκοπιμοτήτων είτε λόγο κορυφαίας πολιτικής ανεπάρκειας είτε λόγο σοβαρούς ημιμάθειας είτε λόγο που σου νεύκω που πάεις κοκ.
    Φυσικά και δεν υποστηρίζω την φανατική και τυφλή προβατοποίηση οπαδών αλλά αν τους αφαιρέσεις αυτό το στοιχείο τότε τους αφαιρείς και την προσωπικότητα τους οπότε και πάλι δεν μιλάς για αυτά τα δύο κόμματα αλλά για κάποια οπωσδήποτε άλλα και εντελώς άσχετα.
    Και όταν μιλά ο Λυσσαρίδης για εξωπραγματικούς σίγουρα δεν περιγράφει αλλόπρόσσαλους εξωπραγματικούς αλλά σώφρονες εξωπραγματικούς και σίγουρα αυτοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτοί που έχουν τα ηνία σε αυτά τα δύο κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χωρίς παρεξήγηση νεκατωμένε

    αν δεν αναγνωρίζεις την ύπαρξη του ΔΗΣΑΚΕΛ τότε δεν ζεις στην Κύπρο, ή
    δεν διάβασες ποτέ σου Αλήθεια, Πολίτη και Χαραυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. «Χωρίς παρεξήγηση νεκατωμένε,
    αν δεν αναγνωρίζεις την ύπαρξη [...] απορριπτικού αντι-ομοσπονδιακού μετώπου με φασίζουσες νοοτροπίες και συμπεριφορές [...] τότε δεν ζεις στην Κύπρο, ή
    δεν διάβασες ποτέ σου [...] “Σημερινή”, “Μάχη” και “ΠΟΝΤΙΚΙ”!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χωρίς παρεξήγηση άνευ ορίων, αν δεν αναγνωρίζεις την υπάρξη της λαμακίας τότε δεν ζείς στην Κύπρο ή δεν κοιτάζεις πότε σου στον καθρέφτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν δεν πει την εξυπνάδα του ο γνωστός προβοκάτορας Α.Ο. δεν αντέχει.

    Είναι τραγικό το ότι ο μέγας απορριπτικός, αυτός που απορρίπτει τις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, αυτός που απορρίπτει τη σύγχρονη κοινωνία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και θέλει να μας γυρίσει στο μεσαίωνα, αποκαλεί άλλους ως απορριπτικούς.

    Και είναι ακόμη πιο τραγικό, το ότι ο μέγας υπέρμαχος του τουρκικού φασισμού και του ιμπεριαλισμού της Άγκυρας και των στρατηγών της, κατηγορεί άλλους για φασίζουσες νοοτροπίες και συμπεριφορές.

    Ένα ρεντίκολο άνευ ορίων έχει καταντήσει ο Α.Ο. .

    Και η απορία όλων μας είναι η εξής: δεν έχει κάτι καλύτερο να παρουσιάσει ο ακελικός μηχανισμός στο διαδίκτυο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Α Ο και τα ανάλογα του αποτελούν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους φίλε μου ΕΔΕΚ Η.Β, Αν δεν ήταν έτσι δεν θα διέπραταν προδοσία τζαι να νομίζουν που πάνω ότι εν τζαι για το καλόν του τόπου sic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όπως λέμε τάχα μου εν αριστερός, αλλά από αριστερή ιδεολογία μαύρα μεσάνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. η συμπολιτευσης ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ στο κυπριακο ειναι δεδομενη ειδη. Στα αλλα θεματα ειναι που δεν συμπολιτευονται. Και δεν τους βλεπω να το κανουν. Οσο ο Χριστοφιας ακολουθει ναινεκικη πολιτικη ο Αναστασιαδης θα ειναι χαρουμενος καθως ο Χριστοφιας θα ακολουθει την δικη του πολιτικη. Οσο δεν το κανει θα συμβαινει το αντιθετο.

    Η στηριξη που παρεχει ο Αναστασιαδης σε αυτα τα θεματα ειναι δεδομενη (εκτος απο προεκλογικες περιοδους).

    Τωρα να κανουν κυβερνηση μαζι ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ , δεν υπαρχει περιπτωση.

    Σιγουρα πολυ πιθανον να εχει πολλα να χασει οχι μονο ο Αναστασιαδης και το κομμα του αλλα και το ΑΚΕΛ αν το επιχειρησουν αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. εγραψα σιγουρα αντις πολυ πιθανο απο πανω . Τεσπα. Αυτο που εχω να προσθεσω ειναι πως για ενα εκλογικο συστημα οπως αυτο της Κυπρου , οχι μονο στην δικη μας περιπτωση αλλα σε οποιαδηποτε χωρα με παρομοιο εκλογικο συστημα , θα ηταν ανηκουστο και εξαιρετικα παραλογο τα δυο πολυ μεγαλα σε ποσοστα κομματα να συνεργαζονταν με αυτο το τροπο.

    Δεν εχουμε το πολιτευμα της Γερμανιας ουτε το εκλογικο συστημα της.

    Απλως τα σχολια (που σε οποιαδηποτε χωρα φανταζομαι ουλοι το ιδιο λενε εν η ταδε νοοτροπια τουτης της χωρας) εν η κυπριακη νοοτροπια που αποτρεπει τετοιο πραγμα κτλ ειναι λανθασμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η δική μου γνώμη είναι πως ΟΧΙ. Αν και ο Αναστασιάδης από πλευράς ΔΗΣΥ, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες το τελευταίο καιρό (και αυτό είναι ηλίου φαϊνότερο) να απομονώσει την σκληρή γραμμή μέσα στο κόμμα του, ακόμα δεν το έχει καταφέρει. Και αν ακόμα καταφέρει να απομονώσει τα "σκληρά" εκείνα στελέχη που του ασκούν εσωτερική αντιπολίτευση, δεν νομίζω να τα καταφέρει με την πλειοψηφεία της κομματικής του βάσης που ακούν Ακελ και βγάζουν σπυράκια. Η ίδια η κομματική του νεολαία ακόμα γαλουχείται με αντιακελικά συνθήματα, το ίδιο και με την κομματική νεολαία του Ακελ. Επίσης τα ίδια σχεδόν ισχύουν και με το Ακελ, που δεν βλέπω να έχει αποβάλει τα "αντιδεξιά" σύνδρομα του παρελθόντος.Ή η πλατιά κομματική του βάση τουλάχιστον. Οπόταν κάτι τέτοιο αν επιχειρήτο (που δεν το βλέπω) θα προκαλούσε και στα δυο κόμματα εσωτερικούς τριγμούς.

    Η συμπόρευση τους όμως στο Κυπριακό είναι φανερή και χρονίζει. Δεν είναι σημερινό φαινομενο. Και σήμερα περισσότερο από ποτέ, επιχειρείται από το Ακελ με την στήριξη της ηγεσίας του ΔΗΣΥ η επαναφορά του Σχεδίου Αναν. Το ομολογούν και οι ίδιες οι φιλοανανικές εφημερίδες "αλήθεια" και "πολίτης". Διαπραγμάτευση μακριά από πρόνοιες του Σχεδίου Αναν λένε, δεν γίνεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή