Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Συζήτηση Νο 5: Λαθρομετανάστευση



Ποια η άποψή σας για το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης;

Είναι επαρκή ή αντίθετα υπερβολικά τα μέτρα που λαμβάνονται;

Να συνεχίσουν οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας ή είναι ρατσιστικές;

Έχει δίκαιο ο κ. Συλικιώτης;

(Συγνώμη αν μοιάζω λίγο με την εκπομπή της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, αλλά τουλάχιστον εγώ δεν παρεμβαίνω στις συζητήσεις σας. Βάζω απλά τα θέματα)

48 σχόλια:

  1. Oi ennen ipervolika kai prepi na lifthoun tora soavara metra giati o foos mou na men katantisoumen ellada en megalos.
    An kai stirizo me ta shilia tin kivernisi ,touto en ena simio pou enna diafoniso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πρέπει να έχουμε καμιά προκατάληψη εναντίων των ξένων, μαύρων, άσπρων, κίτρινων, κοινοτικών και μη. Θεωρώ ότι δεν είμαστε ούτε ανώτεροι ούτε κατώτεροι τους.
    Αλλά το θέμα της ανεξέλεγκτης αύξησης τους, ιδιαίτερα των παρανόμων πρέπει να απασχολήσει τους αρμοδίους ΧΘΕΣ! Η Κύπρος όσο και να λεν κάποιοι επαγγελματίες του είδους, δήθεν αντιρατσιστές, δεν μπορεί να απορροφήσει και να εργοδοτήσει τόσους πολλούς ανθρώπους. Θα πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους αν θα τους διώξουμε και να αφήσουμε μόνο ένα ικανοποιητικό αριθμο για να καλύπτονται οι ανάγκες εκεί που πρέπει ή αν θα τους αφήσουμε να παίρνουν τις δουλειές που θα μπορούσαν να ζήσουν Κυπρίους ή να τους εκμεταλλευόμαστε, ή να διαμαρτυρόμαστε στο κράτος εκ των υστέρων για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους που θα προκαλούνται από την αδυναμία μας να τους εργοδοτήσουμε και να τους παρέχουμε ένα αξιοπρεπές μεροκάματο.

    (Καλύτερα που δεν θέλεις μοιάζεις στην Χαραλαμπίδου. Κανένας δεν θέλει να είναι τόσο αντιπαθητικός..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Simfono pliros.Ekalipses me telia plin tou telefteou.
    I haralampidou kamni ekpompes kirous pou tes llies stin kirpiaki t.v.Mpravo tis kai panta tethkia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρίς ρατσισμό, πρέπει να φύγουν πολλοί. Δεν αντέχει η Κύπρος και άλλους.

    Δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε οικονομικές συνθήκες να τους αντέξουν.

    Και στο κάτω κάτω, πολλούς του στέλνει η Τουρκία για να αλλοιώσει τον πληθυσμό. Δεν είναι σωστό ο Νεοκλής Συλικιώτης να παίζει το παιχνίδι της Άγκυρας-έστω και άθελά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί φίλοι,

    Μόλις εγκαινιάσαμε τον ιστοχώρο 'ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ'.

    Σ’ αυτό τον ιστοχώρο θα παρουσιάζουμε δηλώσεις πολιτικών και άρθρα δημοσιογράφων που θεωρούμε ότι προσβάλλουν την νοημοσύνη των πολιτών και θα τα σχολιάζουμε, δίνοντας σας φυσικά την ευκαιρία να εκφράσετε τις απόψεις σας, στα πλαίσια πάντα ενός δημοκρατικού διαλόγου.

    Θα συλλέγουμε δηλαδή όλη τη σαβούρα που κυκλοφορεί, και θα την δίνουμε στη κρίση του λαού.

    Ευχαριστούμε,

    ΣΑΒΟΥΡΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

    http://politikisavoura.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Pethkia gia na men thigoume politika prosopa adika ,den epekse kanenas tis kivernisis , kanenas neoklis kai kanenas allos to pehnidi tis agiras.Gia na eksigoumastin.Prosohi sta sholia gia na min ksefevgoume pou to thema.THero lipon oti prepi na dothi safes minima oti i kipros den tha anehti allo tounti katastasi.As imaste pio skliri tora pou en arhi gia na men ginoume ellada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. a kai kati allo.Ratsistes ginounte anthropoi pou en mporoun na vroun doulia giati epiantes oi metanastes, pou to kratos tou en ksefrago ampeli kai thori metanastes na zitianevoun sta fanaria ,ratsistes ginounte dioti thoroun tous metanastes mi ehontas porous gia na zisoun na diaprattoun listies ktl.Prosohi lipon tora pou en arhi.Nomizo to minima estali.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ratsistes einai kai anthropoi pou den antimetopizoun tetoia problimata alla o Kipriakos ratsismos den apotelei kanena problima gia tin diki mas koinonia oste na einai anagki na broume lisi. Ta problimata tis lathrometanasteusis einai pragmatika omos. Oso gia ton silikioti o anthropos einai eite pellos , eite bromikos. Oti kai na paizei me auto , akoma kai sto idio to komma tou kai stin kibernisi den eimai sigouros ean tha perasei to diko tou kai tha makroimereusei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Άνεφ Ορίων, φέρνει λαθρομετανάστες από τα κατεχόμενα και τους παραδίδει στον Κωστακόμπλεξ, ο οποίος τους μοιράζεται με τον Ντάουνερ και τον Ασλάν!

    "Ερμόλαος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Skorpion:Giati o silikiotis en pellos?Analise to .Ti akrivos ipe kai ti ekame giati mallon o kathenas pai na pi oti theli damesa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ermolae paene dikse tin ftinia sou kapou allou manamou hate na doume.Prospathoume mia sovari kouvente

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν ο μετανάστης διακρίνεται
    σε νόμιμο ή και λαθραίο
    ευθύνεται ο Βασιλέας
    άλλο εάν κάποιος τον βλέπει
    από εξουσία απογυμνωμένο
    μέσα στον παγκόμιο ανταγωνισμό,
    κύταξε αυτό πού κάνει τον πόλεμο
    παίρνει τα λάφυρα, στον
    επιστάτη στέλνει τον αιχμάλωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ΑΚΕΛ εγέμωσε τους τόπους λαθρομετανάστες γιατί είναι συμβιωτικός οργανισμός με το ΕΛΑΜ.

    Αν δεν πιστεύετε, δείτε και τα ντοκουμέντα:

    http://christofias-watch.blogspot.com/2009/10/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. kala.Opou tin m... akoume tin.Kopelia aniksete blog gia na lalite tis m... sas tzimesa.NA SAS GIRIZI POU STIN EKSOUSIA EN ATHROPOI FOTINOI POU ESAS OMOS EN SAS ARESKOUN.NA SAS GIRIZIIIIIII.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στην εξουσία είναι οι Γρηγοραίοι Φωτεινοί, ρατσιστοφασίστες νεοναζιστές κωστακομπλεξικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aista prevdonima.Doke onona na pao na ton sigharo pou sou evale tethkia miala !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αφού θέλετε το όνομα, θα σας το πω εγώ: Χρίστος Χρίστου με το νάμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. tzia laloun se charalampous?Ma tzinos en hrisos anthropos.Girevkoume "ρατσιστοφασίστες νεοναζιστές κωστακομπλεξικοί".Ehases.Ise polla adropoui gia na katigoris anotterous sou.Allos?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πολιτικός μηχανικούλης10 Οκτωβρίου 2009 στις 7:10 μ.μ.

    Μαν για τον Γρίστον της Cybarco που λαλείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η ΕΔΕΚ έχει σαφείς προτάσεις για τη λαθρομετανάστευση.

    1. Επιδίωξη θέσπισης κοινών κανόνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την νόμιμη μετανάστευση που θα βασίζονται στην αλληλεγγύη και τον επιμερισμό των βαρών, ενώ ταυτόχρονα θα σέβονται πλήρως τις αρμοδιότητες των κρατών-μελών. Κύπρος, Ελλάδα, Μάλτα και Ιταλία, που πλήττονται έντονα από κύματα λαθρομεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου, θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

    2. Εντατικοποίηση των προσπαθειών, μέσω της Ε.Ε, για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης μέσω μιας κοινής πολιτικής ελέγχου των εξωτερικών συνόρων και μια βελτιωμένη συνεργασία για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων από εγκληματικά δίκτυα.

    3. Σύναψη συμφωνιών με τρίτες χώρες οι οποίες να συμπεριλαμβάνουν και διαδικασίες επανεισδοχής.

    4. Επίδειξη μηδενικής ανοχής στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος να μην υπάρχει κανένας λαθρομετανάστης στην Κύπρο.

    5. Μέτρα φύλαξης των ακτών και πρόσθετα μέτρα στη γραμμή αντιπαράταξης. Δυναμική απαίτηση από την Ε.Ε. για οικονομική στήριξη αυτών των μέτρων.

    6. Σαφής πολιτική απέναντι στους αιτητές πολιτικού ασύλου. Αυτό σημαίνει ταχύτατη εξέταση των αιτήσεων από τις Κυπριακές αρχές για το ποιοι δικαιούνται άσυλο από το Κυπριακό κράτος και ταυτόχρονα ποιοι είναι παράνομοι μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν.

    7. Προγράμματα για ενσωμάτωση των νομίμων μεταναστών στην Κυπριακή κοινωνία. Συγκεκριμένες πολιτικές και διάθεση πόρων στο χώρο της παιδείας, στην διασφάλιση του δικαιώματος νόμιμης εργασίας και στον τομέα της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας.
    8. Ειδικά προγράμματα για την αναμόρφωση περιοχών στα αστικά κέντρα όπου παρατηρούνται φαινόμενα η τάσεις γκετοποίησης. Οι παρεμβάσεις πρέπει να έχουν χαρακτήρα οικονομικό, χωροταξικό, πολεοδομικό και κοινωνικό. Σε συνεργασία με τις εκλεγμένες αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν ουσιαστικές δημόσιες επενδύσεις, στεγαστικά προγράμματα και εκπαιδευτικές πολιτικές έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αρμονική συμβίωση και η συνοχή της κοινωνίας. Εκκλησία και μη κυβερνητικές οργανώσεις θα πρέπει να κληθούν να συνδράμουν την προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο σιλικ εν που τους πιο σπουδαιους υπουργούς αλλά δαμε σιλικ μου χρειάζουνται δραστικά μετρα.Μακάρι να είχαμε και στο παρελθόν τέθκιους ανθρώπους που να κάμνουν πραγματικά ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο που διεξήχθησαν από τις 4 μέχρι τις 7 Ιουνίου ήταν μία μεγάλη επιτυχία για τα πατριωτικά κινήματα στις περισσότερες χώρες. Την μεγαλύτερη επιτυχία σημείωσε αναμφίβολα το «Κόμμα της Ελευθερίας» (PVV) του Γκέερτ Βίλντερς στην Ολλανδία, συγκεντρώνοντας το εκπληκτικό 17% και εκλέγοντας 4 ευρωβουλευτές. Τα αριστεροκρατούμενα ελληνικά ΜΜΕ έσπευσαν αμέσως να του κολλήσουν την ταμπέλα του «ακροδεξιού», ξεμπερδεύοντας έτσι με την ανάγκη για μία σοβαρή ανάλυση του αποτελέσματος. Μία προσεκτικότερη ματιά δείχνει πως ο Βίλντερς και το κόμμα του όχι απλώς δεν έχουν καμία σχέση με την παραδοσιακή Άκρα Δεξιά, αλλά αντιθέτως ανατρέπουν πολλά από τα στερεότυπα για τα αντι-μεταναστευτικά κινήματα της Ευρώπης. Για πολλά χρόνια η Ολλανδία ήταν ο παράδεισος της ανοχής. Από την δεκαετία του 1960 άρχισε να υιοθετείται μία φιλελεύθερη πολιτική, που οδήγησε στην νομιμοποίηση της χρήσης ελαφρών ναρκωτικών, της ευθανασίας και του γάμου των ομοφυλοφίλων. Ενώ οι Ολλανδοί βρίσκονταν σε μία ηδονιστική νιρβάνα, η μετανάστευση αυξανόταν. Οι πρώτοι μετανάστες προέρχονταν από την Ινδονησία και το Σουρινάμ, πρώην ολλανδικές αποικίες. Την δεκαετία του 1960 ήρθαν εργάτες από την Τουρκία και το Μαρόκο. Την δεκαετία του 1990 κατέφθασαν πρόσφυγες από την Βοσνία, την Σομαλία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Σήμερα το 20% του πληθυσμού έχει μη-ολλανδική καταγωγή και ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς είναι μουσουλμάνοι. Στην χώρα της τουλίπας υπάρχουν σήμερα 400 τζαμιά και ολόκληρες συνοικίες του Άμστερνταμ, της Ουτρέχτης και άλλων ολλανδικών πόλεων είναι μουσουλμανικές.Την συμφωνία της σιωπής γύρω από το θέμα της μετανάστευσης και του Ισλάμ έσπασε πρώτος το 2002 ο Πιμ Φόρτουιν, ένας ιδιόρρυθμος αλλά χαρισματικός πολιτικός, ο οποίος όμως δολοφονήθηκε το ίδιο έτος από έναν αριστερό «οικολόγο». Ακολούθησε το 2004 ο σκηνοθέτης Τεό βαν Γκογκ, απόγονος του διάσημου ζωγράφου, ο οποίος ετοίμασε μία ταινία για την ζωή των γυναικών στο Ισλάμ. Λίγες εβδομάδες μετά δολοφονήθηκε στην μέση του Άμστερνταμ από έναν Μαροκινό μουσουλμάνο, ο οποίος αφού τον πυροβόλησε εξ επαφής, του επιτέθηκε με μαχαίρια και σχεδόν τον αποκεφάλισε. Στο δικαστήριο ο Μαροκινός αφού αναφέρθηκε στην υποχρέωση που ένιωθε ως μουσουλμάνος να τιμωρήσει τον βαν Γκογκ, επιτέθηκε στην μητέρα του νεκρού ως «άπιστη».Μέσα σε αυτό το οξυμένο κλίμα, εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή ο Γκέερτ Βίλντερς. Γεννήθηκε στην Ολλανδία από πατέρα Γερμανό, ο οποίος είχε φύγει από την Γερμανία διωκόμενος από τους ναζί. Σπούδασε νομική, εργάστηκε ως δικηγόρος και ξεκίνησε την πολιτική του δράση με το Φιλελεύθερο Κόμμα. Έχει επισκεφθεί περίπου 40 φορές το Ισραήλ, το οποίο θεωρεί χώρα - πρότυπο δημοκρατίας και πολιτισμού στην Μέση Ανατολή. Σταδιακώς άρχισε να διαφωνεί με όλο και περισσότερες θέσεις του κόμματός του και τελικώς αποχώρησε το 2004, διαφωνώντας με την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε., και ίδρυσε το «Κόμμα της Ελευθερίας». Ο Βίλντερς έγινε ευρύτερα γνωστός για την σκληρή κριτική του εναντίον του Ισλάμ. Όπως έχει πει «δεν μισώ τους μουσουλμάνους, μισώ το Ισλάμ». Θεωρεί πως «δεν υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ» και ότι «αν ζούσε σήμερα ο Μωάμεθ, θα καταζητείτο ως τρομοκράτης». Έχει προτείνει «να απαγορευθεί το Κοράνι στην Ολλανδία, όπως έχει απαγορευθεί «ο Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ, καθώς είναι ένα φασιστικό βιβλίο που υποδαυλίζει το μίσος και τον πόλεμο». Υποστηρίζει ότι «κάθε μετανάστευση μουσουλμάνων προς την Ολλανδία πρέπει να σταματήσει άμεσα και οι ήδη εγκατεστημένοι μουσουλμάνοι να πληρωθούν για να φύγουν». Από το βήμα της ολλανδικής Βουλής προειδοποιεί: «Το Ισλάμ είναι ο Δούρειος Ίππος στην Ευρώπη. Αν δεν το σταματήσουμε τώρα, η Ευρω-αραβία είναι θέμα χρόνου. Βαρεθήκαμε τις μπούρκες, τα τσαντόρ, τις τελετουργικές σφαγές ζώων, τους φόνους τιμής, τους μιναρέδες, την κλειτορειδεκτομή, τα τουρκικά και αραβικά στα μέσα μεταφοράς, το κρέας «χαλάλ» στα κρεοπωλεία και την υπερβολική συμμετοχή των μουσουλμάνων στην εγκληματικότητα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το 2008 ο Βίλντερς προετοίμασε μία ταινία μικρής διάρκειας με τον αραβικό τίτλο «Φίτνα» (Απιστία), στην οποία εξερευνεί την σχέση του Κορανίου με την τρομοκρατία και την γενικότερη ισλαμική δραστηριότητα, τόσο στο παρελθόν, όσο και στην σημερινή Ευρώπη. Αμέσως η Αλ-Κάιντα εξέδωσε διαταγή για την δολοφονία του. Τον Φεβρουάριο του 2009 ο Βίλντερς ξεκίνησε μία παγκόσμια περιοδεία στην οποία θα προέβαλε την ταινία στο εξωτερικό. Στις ΗΠΑ βρήκε θερμή υποδοχή, αλλά η Μεγάλη Βρετανία του ... απαγόρευσε την είσοδο στην χώρα, επικαλούμενη τον φόβο ταραχών από τους μουσουλμάνους. Λόγω των απειλών που δέχεται από φανατικούς μουσουλμάνους, η καθημερινή ζωή του Βίλντερς είναι «έκρυθμη». Μετακινείται με την προστασία αστυνομικών σε διαφορετική τοποθεσία κάθε νύχτα και δεν μπορεί να δεχθεί επισκέπτες αν δεν συνοδεύονται και δεν υποβληθούν σε εξονυχιστικό έλεγχο. Παντρεμένος με Ολλανδή διπλωμάτη, την συναντάει μία φορά την εβδομάδα για λόγους ασφαλείας. Όπως ο ίδιος λέει «ζει μία κατάσταση που δεν θα την ευχόταν ούτε στον χειρότερό του εχθρό».Παρόλα τα εμπόδια, ο Βίλντερς και το «Κόμμα της Ελευθερίας» σημειώνουν την μία εκλογική επιτυχία μετά την άλλη. Τον Ιούνιο του 2005 ο Βίλντερς πρωταγωνίστησε στην επιτυχή εκστρατεία κατά του Ευρωσυντάγματος, το οποίο απορρίφθηκε από τους Ολλανδούς με ποσοστό 62%. Στις εκλογές του 2006 το «Κόμμα της Ελευθερίας» συγκέντρωσε 6% και εξέλεξε για πρώτη φορά 9 βουλευτές στην Ολλανδική Βουλή. Μετά την νέα επιτυχία στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το «Κόμμα της Ελευθερίας» είναι πρώτο στις προτιμήσεις των Ολλανδών. Αν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν στις εκλογές, τότε ο Βίλντερς μπορεί να είναι ο αυριανός πρωθυπουργός της Ολλανδίας. Η άνοδος του «Κόμματος της Ελευθερίας» είναι αντιπροσωπευτική πολλών άλλων αντι-μεταναστευτικών κινημάτων που αναπτύσσονται στην Δυτική Ευρώπη, όπως το «Λαϊκό Κόμμα» στην Δανία, το «Φλαμανδικό Συμφέρον» στο Βέλγιο, το «Κόμμα της Προόδου» στην Νορβηγία και το «Βρετανικό Εθνικό Κόμμα» στην Αγγλία. Τα κόμματα αυτά όχι απλώς έχουν εγκαταλείψει την επίμονη ενασχόληση με το «Εβραϊκό ζήτημα», αλλά προσπαθούν και κατορθώνουν να βρουν συμμάχους και στις εβραϊκές κοινότητες. Αυτές με την σειρά τους παρατηρούν με φόβο ότι τα περισσότερα περιστατικά αντισημιτικών επιθέσεων στην Δυτική Ευρώπη οφείλονται πλέον σε μουσουλμάνους. Την ίδια στιγμή όλο και μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών στην Ευρώπη είναι μουσουλμάνοι και σύμφωνα με προβλέψεις το 2050 το 20% των Ευρωπαίων θα είναι πιστοί του Μωάμεθ. Τα πρόσφατα επεισόδια στην Αθήνα με αφορμή το δήθεν σχισμένο Κοράνι δείχνουν πως το μεταναστευτικό πρόβλημα λαμβάνει και εδώ θρησκευτική διάσταση. Το Πατριωτικό Κίνημα στην πατρίδα μας πρέπει να μελετήσει με προσοχή την επιτυχημένη στρατηγική του Γκέερτ Βίλντερς ώστε να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα για την επιβίωση του Ελληνικού Έθνους στις αντίξοες νέες συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Ανώνυμος 3:19 συχνάζει με τον Κωστακόμπλεξ και τους Γκρίζους Λύκους στο μπαρ του Χίλτον.

    Επίσης τρώει λαχματζιού στο "Αρμενάκι" μαζί με τον Πάμπο Χαραλάμπους και τον Χοσέ Ντίας.

    Ο Ανώνυμος 3:19 στις περασμένες εκλογές ήταν υποψήφιος του ΑΚΕΛ και του ΕΛΑΜ.

    Ο Ανώνυμος 3:19 είναι θείος του Ιοσίλιου.

    "Ερμόλαος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ger(i)lae allou.A tzie kati kopelia.Toson en i lissa sas pou en mporite na evrete lathos stin kivernisi kai lalite aerologies.hihihiihi
    A kai epidi ipame gia astinomia.Polla kala ekame se kati anarhofastistaria simera pou ekamnan parti kai enomizan eena kamoun oti theloun.Ksilo na tous dia an kai touto itan llio simera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ο Ερμόλαος είναι υπάλληλος του Σόρος

    ήταν παρόν στο δείπνο με τα καττιμέρκα του Αναστασιάδη με τον Ταλάτ, σε ελληνοκυπριακή περιουσία στην Κερύνεια

    σε προσωπικές του συνομιλίες αποκαλεί την Κερύνεια "Jirne", με αποτέλεσμα να θυμώνει ο ΕΟΚΑβητατζής Anef_Oriwn και να τον διορθώνει, υποδεικνύοντας του ότι το τουρκοσωστό είναι: "Girne"

    *Ιοσίλιος*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. στον ελεύθερο του χρόνο ο Ερμόλαος ασχολείται με την ιππασία και την πιππασία

    *Ιοσίλιος*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. όταν δεν εργάζεται ως ξεπουλητής, στον ελεύθερο του χρόνο ο Ηλικιακός Φασίστας Anef_Oriwn ασχολείται με την πιππασία και την προδοσία

    *Ιοσίλιος*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όσο και να συμπαθάμε όλους τους ταλαιπωρημένους του πλανήτη, ο αριθμός τους και μόνο πρέπει να μας τρομάζει. 22% - 3 φορές μέσος όρος της Ε.Ε, σε μια χώρα που ποτέ δεν έχει πολιτική για οτιδήποτε. Φοβάμαι ότι θα πάθουμε το ίδιο όπως με τα ναρκωτικά. Τα καμπανάκια έπαιζαν, όλοι σφύριζαν αδιάφορα, και νάσου που τώρα είμαστε οι 7οι στην Ε.Ε στους θανάτους από σκληρά ναρκωτικά...

    Ζήνων (Λευκωσία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κατ’ αρχάς απολογούμαι [προκαταβολικά μάλιστα] γιατί στη παρέμβαση μου αυτή δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το θέμα της ανάρτησης αλλά με άλλα ζητήματα [και δη προσωπικά] χρησιμοποιώντας μάλιστα και γλώσσα αυστηρή και δηκτική! Αναγκάζομαι όμως να το κάνω και μάλιστα σε ξένο χώρο [στο χώρο του “Κυπριακού Καφενείου”], γιατί εδώ συχνάζει [ενίοτε] και το “Κοπέλι” με το οποίο θα ασχοληθώ και θα αναλώσω το χρόνο μου, το θρασύδειλο ανθρωπάκι που φέρει τ’ όνομα ΕΔΕΚ Η.Β. [δηλ. ΗνωμένοΒασίλειος ΕΔΕΚκίτης].
    Προέβη [ο ΕΔΕΚ Η.Β. στο τελευταίο post του φασιστικού blog Christofias-Watch – link: http://christofias-watch.blogspot.com/2009/10/blog-post_12.html] ιταμά, απρόκλητα κι απροσχημάτιστα [δηλ. χωρίς κανένα λόγο], σε μια άνανδρη προσωπική επίθεση σε βάρος μου [κρυβόμενος πίσω από την οθόνη του computer του] και σεγκοντάροντας [στες επιθέσεις] το έτερον καθίκι που συχνάζει στο Ακατονόμαστο blog, τον Πλαστήρα!
    Το θρασύδειλο εθνικιζοσοσιαλίζον φασιστάκι, παρ’ όλο που γνωρίζει ότι τα όποια σχόλια [μου] που θα κατάθετα στο εν λόγω [φασιστικό] blog θα διαγράφονταν, εν τούτοις χρησιμοποίησε αυτόν τον ανέντιμο τρόπο [ως γνήσιος απόγονος του εθνικοσοσιαλιστή Γκέμπελς] για να μου επιτεθεί ... Και ξέρει ο αχρείος ότι δεν μπορώ να σχολιάσω ή/και να δώσω απαντήσεις στα όσα μου προσάπτει ...

    Άκου φασιστάκο [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/05/212009-blog.html] , θρασύδειλα καθίκια σαν κ’ ΕΣΕΝΑ ενός έρποντος και χαμερπούς φασισμού, έχω γνωρίσει κατά καιρούς κι άλλα. Έχω βιώσει μάλιστα από κοντά την επιθετικότητα, την χυδαιότητα και την ανηθικότητα τέτοιων φασιστοειδών. Κάπου κατα τη δεκαετία του ’70 μάλιστα [κι από κοινού με ΕΔΕΚκίτες – όχι σαν και του λόγου σου], τους αντιμετωπίσαμε – τους φτύναμε και τους χέζαμε! Κι αυτό θα συνεχίσω να πράττω και μαζί ΣΟΥ/ΣΑΣ!
    Αν είχες τη στοιχειώδη ελληνική παιδεία αλλά και τη δημοκρατική ευθιξία [που εξυπακούει να δίνεις το δικαίωμα στον “αντίπαλο” σου να απαντήσει στα όσα του προσάπτεις], θα καταθέτες [αν πραγματικά επιδίωκες τη συζήτηση] τις σκέψεις σου για μένα και τα γραφόμενα μου [χωρίς χαρακτηρισμούς κι αφορισμούς] στο δικό μου Blog ή έστω κι εδώ [απ’ όπου περνώ από καιρού εις καιρόν] κι όχι σ’ ένα Blog όπου είμαι μαυροπινακισμένος!
    Κι αν οι Ακατονόμαστοι Επίτροποι και η τσογλαρία τους, δεν με θέλουν στο blog τους [γιατί προφανώς φοβούνται να μπουν σε συζητήσεις – αντί να κάνουν διάλογο αμολάνε, ως νέα SS τα ανώνυμα τσιράκια τους για να καθαρίσουν] τότε γιατί ασχολούνται μια την άλλη μαζί μου; Ή γιατί εσύ ρε φασιστικό και κομπλεξικό αρχίδι τι ζόρι τραβάς - μήπως αποζητάς όπως τον ναρκομανή την προσοχή και των ενδιαφέρον των άλλων για πάρτη σου;

    Ηνωμενοβασίλειε ΕΔΕΚκίτη, περαστικά σου!

    Παραθέτω πιο κάτω το σχόλιο του τυπάκου [κι εκείνο του κολλητού του, του Πλαστήρα] από το Ακατονόμαστο blog για να πάρετε μια ιδέα για την ποιότητα και το ύφος του λόγου τους:

    Ο/Η Πλαστήρας είπε...
    Είμαστε σίγουροι ότι τα μηνύματα 4:14 έως 4:18 τα έγραψε ο Άνευ Οργίων; Αποκλείεται δηλαδή να υπάρχουν και άλλα ανδράποδα με παρόμοιες ιδεολογίες και IQ;
    Εν τω μεταξύ αν θα μπείτε στη σελίδα του Άνευ Οργίων κρατείστε καλά τη μύτη σας και προετοιμαστείτε ψυχολογικά: Βρωμάει Τουρκίλα εκεί μέσα.
    12 Οκτώβριος 2009 12:04 μμ


    “Ο/Η ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...
    Χαίρε Πλαστήρα.
    Να σου πω, ότι ο "κύριος" που προανέφερες, αποφεύγει πλέον να διεξάγει διάλογο με άτομα των απόψεών μας, γιατί έχει ηττηθεί κατά κράτος.
    Τον παρέλαβα στο "Κυπριακό Καφενείο" και αφού δεν τα έβγαζε πέρα, έγινε άφαντος. Θρασύδειλος χαμηλόβαθμός της Επαγρύπνισης, δεν είχε ανώτερο level of authorisation, για να διεξάγει πολύπλοκες συζητήσεις φαίνεται.
    12 Οκτώβριος 2009 12:53 μμ”


    Anef_Oriwn
    Τρίτη 13/10/2009 – 1:17 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κι ένα δικό μου σχόλιο προς τον ΕΔΕΚ Η.Β., από άλλο Post του καφενείου [τη συζήτηση αρ. 2 – link: http://kypriakokafeneio.blogspot.com/2009/09/blog-post_23.html#comments
    “Anef_Oriwn είπε...
    Συμπαθέστατε κατα τ’ άλλα Χειροκροτητή ΕΔΕΚκίτη του Ηνωμένου Βασιλείου,
    Σου έχω ήδη όχι ΜΟΝΟ πει αλλά και ΤΟΝΙΣΕΙ ότι ΔΕΝ ΕΧΩ πλέον καμία διάθεση να κάνω την οποιαδήποτε [πολιτική] συζήτηση μαζί ΣΟΥ – επιφυλάσσω όμως το δικαίωμα μου να κάνω [μόνο] μικρο-παρεμβάσεις επί προσωπικού, όπως τώρα ... ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ σε θέση να κάνεις διάλογο!!! Ενώ ΕΣΥ ο ίδιος ακολουθείς την απαίσια πρακτική να χρησιμοποιείς [στα γραφόμενα σου] απαράδεχτους χαρακτηρισμούς και εκφράσεις για άλλους [και πολιτικούς και bloggers] ή να υιοθετείς αβασάνιστα ότι πουν οι ομοϊδεάτες σου και λοιποί συνοδοιπόροι, ακόμα και φασίζουσες μεθοδεύσεις [όπως η blogοσφαιρική φασιστική επίθεση ενάντια στον Δρουσιώτη], θίγεσαι όταν ο συνομιλητής σου απλώς (επί)κρίνει τις ιερές αγελάδες της κυπριακής πολιτικής – τους Λυσσαρίδη και Παπαδόπουλο. Γιατί δεν απάντησες στα θέματα που έβαλε ο Πανόπτη στο κείμενο του αλλά βιάστηκες να τον πεις αισχρό; Το άκρον άωτο της αισχρότητας στην blogόσφαιρα είναι το Ακατονόμαστο blog των δήθεν Απο(κατα)στατών!
    Και γιατί ΔΕΝ συνέχισες την κουβέντα [σου] με τον Kyriako στο προηγούμενο post, ο οποίος είχε και όρεξη και διάθεση για συζήτηση;
    Πέραν τούτων [και για την τελευταία ανάρτηση των Ακατονόμαστων], έψαξες ρε χειροκροτητή κάθε φασιστικής ενέργειας και πράξης να βρεις και να δεις τι ακριβώς είπα στον Φάληρο τον Κυπριώτη και με ποιο πνεύμα το είπα, αλλά έτρεξες αμέσως να υιοθετήσεις τι έγραψαν [σε βάρος μου] οι γκεμπελίσκοι της blogόσφαιρας στο νεοφασιστικό τους blog; Που είναι ρεεε δήθεν αριστερέ, η διαλεκτική σου σκέψη, η σφαιρική ανάλυση [όλων των δεδομένων] τζιαι το σκουλούτζιην της αμφισβήτησης που κάθε Αριστερός έχει για τον καθεστωτικό λόγο, το δογματισμό και την προσωπολατρία;

    Μια χαρά Σας τα είπε ο Sartanakkas εκεί μέσα – στη γιάφκα σας. Εκείνο που στην ουσία προσπαθείτε να κάμετε είναι να αποσείσετε [να αποβάλετε] το φασιστικό προσωπείο που έχει πάρει το blog ΣΑΣ με όσα φασιστικά γράφουν τα διάφορα φασιστάκια όπως το Ρηγόπουλο, Πλαστήρας και κάποια άλλα Επιτρόπουλα τζιαι κοπελλουρούθκια, αλλά έμεινε σας η τάτσα, ρεεε! Επήραν ΣΑΣ ούλλοι πρέφαν πιον ...
    Anef_Oriwn
    Παρασκευή 25/9/2009 – 10:58 μ.μ.
    25 Σεπτέμβριος 2009 1:01 μμ”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κοιτάξετε. Το ξέρω πως σίγουρα αυτός δεν είναι ο πιο κατάλληλος χώρος, αλλά θα ήθελα μια διευκρίνηση.

    Τόσο ο Anef Orion (και οσοι τον υποστηρίζουν) όσο και το Christofias watch (και οσοι τους υποστηρίζουν) μιλούν και κατηγορούν ο ένας τον άλλο ως "φασίστα".

    Ρε παιδιά, τι γίνεται με αυτή την λέξη; Έχασε πλέον τον νόημα της. Φασίστας ο Anef Orion, φασίστες το Christofias watch.

    Θα μου κάνει και εμενα κάποιος μια διευκρίνιση; ΠΩΣ εννοεί ο καθένας σας τον "φασίστα";

    Υπάρχει κάποια σταθερή ορολογία να μπορεί και ένας τρίτος να κρίνει την αντικειμενικότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Θα απαντήσω στο θλιβερό Άνεφ Ορίων, ο οποίος θυμήθηκε ξαφνικά να ανοίξει διάλογο, απαντώντας στο ερώτημα που θέτει ο Λεωνίδας ο Χατζηχρίστου.

    Τι είναι φασίστας;

    Φασίστας είναι αυτός που συγκαλύπτει και δικαιολογεί τον τουρκικό φασισμό.

    Φασίστας είναι αυτός που υποστηρίζει με νύχια και με δόντια το βαθύτατα αντιδημοκρατικό καθεστώς Χριστόφια.

    Φασίστας είναι αυτός που υβρίζει το στυλοβάτη της δημοκρατίας, Βάσο Λυσσαρίδη.

    Φασίστας είναι αυτός που θέλει να επιβάλει, μαζί με το Γρηγόρη Φωτεινό, μια φασιστική και αντιδημοκρατική λύση στην Κύπρο.

    Φασίστας είναι αυτός που δε σέβεται ότι στο διαδίκτυο μπαίνουν και ανήλικοι και θέλει να προβάλλει την πορνογραφία.

    Φασίστας και μάλιστα ρατσιστοφασίστας, είναι ο blogger Anef_Oriwn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Άλλα λόγια θκιέ παπά!!! Μας άφησες άφωνους με την εμπεριστατωμένη ανάλυση ΣΟΥ, εθνικοσοσιαλιστή ΗνωμενοΒασίλειε!!!
    Μέσα σε 100 ΜΟΝΟ λέξεις μας αποκάλυψες την αντιδημοκρατικότητα σου και την εμπάθεια σου ... Αποκαλείς “καθεστώς” μια εκλεγμένη διακυβέρνηση [δικαίωμα σου να διαφωνείς, να την κρίνεις και να την επικρίνεις αλλά δεν μπορεί αν είναι “καθεστώς”], αποκαλύπτεις την προσωπολατρία σου [για τον Λυσσαρίδη – αυτό κι αν αποτελεί φασιστική νοοτροπία, να αφορίζεις όποιον εκφράσει κριτικές απόψεις για τα λεγόμενα του] και τον άκρατο συντηρητισμό σου [να θεωρείς μέρος του έργου του Βασίλη Μιχαηλίδη πορνογραφικό], αλλά και να γενικεύεις [λόγω έλλειψης επιχειρημάτων] τες όποιες μεμονωμένες απόψεις!

    Υγειένετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Mετανάστευση θα υπάρχει όσο η Kύπρος είναι οικονομικά πιο δυνατή από τις γειτονικές της χώρες. Aν ως Kύπριους τούτο μας ενοχλεί, τότε πρέπει να φροντίσουμε να φτάσουμε στο ίδιο επίπεδο διαβίωσης με τους γείτονες μας. Aλλιώς να μην παραπονιούμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο Anef_Oriwn είναι φανατισμένος τυφλά αντιεδεκίτης.

    "Ερμόλαος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τελος πάντων ακούσαμε μια άποψη περί φασισμού,η οποία όμως δεν θεωρώ πως είναι αρκετή γιατί ο ΕΔΕΚ ΗΒ δεν δίνει κάποια ορολογία για το τι είναι φασισμός. Δηλαδη, ωραία, φασίστας είναι αυτός που κάνει αυτό και αυτό. Αλλά ΤΙ ΕΙΝΑΙ τελικά ο φασίστας; Δεν έχει ορολογία.

    Το ίδιο πράμα με τον ΕΔΕΚ ΗΒ κάνει και ο Anef Orion. Κανένας από τους δύο σας δεν μας έδωσε μια εξήγηση του τι τελικά είναι ο φασίστας, και τι σταθερά (αν θέλετε) χαρακτηριστικά έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ο Anef_Oriwn είναι φανατισμένος τυφλά ΕΟΚΑβητατζής

    ο Ερμόλαος είναι φανατισμένος τυφλά Anef_Oriwnατζής

    οι μάσκες έπεσαν

    *Ιοσίλιος*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ Leonida Chajichristou,
    Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσουν [στο να αποκρυσταλλώσεις άποψη για το τι εστί φασισμός – αν πάντως δεν ξέρεις] αλλά [για παν ενδεχόμενο] κοίταξε και τα κείμενα σ’ αυτά τα δύο links:
    1. http://aneforiwn.blogspot.com/2009/05/192009.html
    2. http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=901881&-V=archivearticles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα.

    Φασισμός Λεωνίδα Χατζηχρίστου, είναι το να θέλεις να καταργήσεις τη δημοκρατία, για να επιβάλεις ένα ολοκληρωτικό καθεστώς.

    Ολοκληρωτικό καθεστώς, είναι να μην υπάρχει στην πραγματικότητα διάκριση των εξουσιών και να υπάρχει συγκεντρωτισμός. Να μην υπάρχουν πολιτικά δικαιώματα, όπως η ελευθερία έκφρασης.

    Στη διαμάχη Anef_Oriwn και ΕΔΕΚ Η.Β. ένα έχω να πω: ξύπνα ΕΔΕΚ Η.Β. Φέρε τα μίλια σου που λέμε.

    Δε γίνεται να κουλιαντιρίζετε πάντα τα ίδια μυαλά. Ως τα 90!

    Αλλάζει ο κόσμος. Και είναι λογικό ο αποστεωμένος νους του Λυσσαρίδη να μην το καταλαβαίνει. Αλλά άνθρωποι πιο νέοι, με πιο μοντέρνα μυαλά, πως μπορείτε να είσαστε τόσο συντηρητικοί;

    Για το θέμα του blog, θα πω το εξής. Οι μετανάστες δεν είναι πρώτα νόμιμοι ή παράνομοι. Είναι πρώτα άνθρωποι. Συνάνθρωποι. Και τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές όπως αυτή της αστυνομίας,αφού βασίζονται σε φυλετικά κριτήρια, είναι ρατσιστικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. η οπαδός του Ηλικιακού Ρατσιστού και Ηλικιακή Ρατσιστού και η ίδια Μαρία Β. ασχολείται με την προδοσία, την ορειβασία και την πιππασία

    *Ιοσίλιος*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Iosilie ise toson anagogos oson tzi mana sou?Etsi se egalouhise?Mashhiala tis.Osa re eparasrtatises monos sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κάποιες ερωτήσεις Μαρία Β.

    Τι να κάνουμε με όλους τους παράνομους που μπήκαν στην Κύπρο;
    Τί να κάνουμε με αυτούς που καραδοκούν για να μπουν (μέσω Κατεχομένων);
    Σε προβληματίζει καθόλου το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία έρχονται από τα Κατεχόμενα με τις ευλογίες της Τουρκίας;
    Πόσους μπορεί να αντέξει η κοινωνία μας;
    Θα σε ενοχλούσε καθόλου να γίνουμε οι Ελληνοκύπριοι μειοψηφία στον τόπο μας;
    Θα σε ενοχλούσε αν η κόρη σου, σου έφερνε σπίτι κανένα μουλλά για γκόμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. An kai ta erotimata sou paola ine eksohos ousiodi kai psilodiafono me tin maria b. to teleyteo sou omos katatassi se stin katigoria ton ipanthropon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Περίμενε βρε Anef Orion. Τα δύο κείμενα που μου έδωσες να απαντούν στην ερώτησή μου, η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη.Ας την επαναλάβω:

    Δηλαδη, ωραία, φασίστας είναι αυτός που κάνει αυτό και αυτό. Αλλά ΤΙ ΕΙΝΑΙ τελικά ο φασίστας; Δεν έχει ορολογία.

    Το πρώτο κείμενο που μου έδωσες, το υπογράφει κάποιος Λουής Ηγουμενίδης. Αυτός δεν δίνει και πάλι κάποια ερμηνεία του τι εστί 'φασισμός', απλώς χαρακτηρίζει φασίστες με όσους διαφωνεί. Τι είναι όμως φασίστας δεν μας λέει: ποια είναι δηλαδή τα ποιοτικά και ΣΤΑΘΕΡΑ χαρακτηριστικά του.

    Το άλλο το κείμενο που υπάρχει -αν κατάλαβα καλά- στο blog σου, ούτε αυτό λέει ουσιαστικά τίποτα παραπάνω από τα σχόλια σου εδώ και αλλού. Ουσιαστικά, χρησιμοποιείς την "λέξη" φασίστας για να χαρακτηρίσεις αυτούς με τους οποίους διαφωνείς.

    Λές ο "φασίστας" πρέπει να πιστεύει αυτό και αυτό και αυτό. Πως εφτασες σε αυτό το συμπέρασμα;

    Θα ήθελα να γίνουμε όλοι λίγοι πιο σαφείς στο θέμα αυτό.

    Εννοείται πως ο ΕΔΕΚ ΗΒ δεν μας έχει δώσει ακόμη τα δικά του χαρακτηριστικά για το τι εστί φασίστας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή