Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ! ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΤΕ;




Καλησπέρα. Είμαι ο Καφετζής, διαχειριστής του blog. Άνοιξα το "Κυπριακό Καφενείο", για να συζητούμε πολιτικά. Εγώ θα αποφεύγω να λαμβάνω θέση. Θα σας αφήνω εσάς να λέτε τα δικά σας. Απλά θα διαλέγω το θέμα και εσείς θα συζητάτε.


Θέμα πρώτο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Άλλοι τον θεωρούν ένα σπουδαίο Πρόεδρο, άλλοι στήνουν μέχρι και Παρατηρητήρια για να του κάνουν κριτική. Άλλοι θεωρούν ότι είναι επικίνδυνος, άλλοι θεωρούν ότι τα πάει πολύ καλά.


Αφιερωμένη στον Πρόεδρο η πρώτη αυτή συζήτηση. Τον εμπιστεύεστε; Παρακαλώ τη γνώμη σας.


58 σχόλια:

  1. Καβετζιή μου καλωσόρισες στα μπλόγκς. Ελπίζω να μείνει καβενές τζιαι να μεν γινεί κκερχανές το στέκκι. Άμαν συζητούμεν πολιτικά οι κυπραίοι γινούμαστιν τέλλια κυπραίοι.

    Για τον πρόεδρον καρτερώ ακόμα 3 μήνες να φκάλω συμπέρασμαν. Είτε δεχτεί η Τουρκία αξιότιμον συμβιβασμόν, είτε δεν δεχτεί, τζιειαμέ εν να φανεί. Το να εκφράσεις γνώμην αρνητικήν τωρά, είναι σαν να προσπαθείς ξηλώσεις αυτόν που προσπαθεί να κάμει. Με αυτόν που λαλεί ότι προσπαθεί να κάμει συμφωνώ. Αυτόν όμως δεν έσιει τζιαι πολλή νόημα. Ολόκληρον το εθνικό συμβούλιο συμφωνά, ακόμα τζιαι ο Συλλούρης με κάποιες επιφυλάξεις. Από το αποτέλεσμαν όμως εν να κριθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μη λέμε ότι θέλουμε.

    Προφανέστατα δεν πάει καλά. Όλο αναλαμβάνει δεσμεύσεις (όπως προχθές την Παρασκευή) που δεν τις τηρά.

    50,000 έποικοι, εκ περιτροπής Προεδρία είναι τήρηση δεσμεύσεων για δίκαιη και δημοκρατική λύση;

    Συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις είναι τήρηση της 8ης Ιουλίου;

    Συνομιλίες χωρίς να δοθεί η Αμμόχωστος στα Ηνωμένα Έθνη, είναι τήρηση δέσμευσης σεβασμού στα 18 σημεία Τ.Παπαδόπουλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλωσόρισες στη μπλογκόσφαιρα ,πράγματι οι καφενέες που αθθυμούμε έτσι ήταν εμαλλώναν ούλλοι μεταξύ τους( γιατί θα ππέσουν καφκάες δαμέσα (όι που μένα))τζιαι ο καφετζιής ήταν ουδέτερος ,γιατί έπρεπε να κάμει τζιαι τη δουλειά του.
    Εν έχω ισιαίτερη γνώμη για κανένα πολιτικό στη πατρίδα μας απλά τούτον συμπαθώ τον παραπάνω που τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλωσόρισες καφετζή, τζιαι ευχαριστώ για την φιλοξενίαν.
    Για το Κυπριακόν (για τα άλλα, άσε), εμπιστεύουμε τον, άσε να δούμεν τι θα γίνει τους επόμενους 3 μήνες λαλεί τζιαι ο Ακέρας.
    Που την άλλην, το σχόλιο πουπάνω, του ΔΗΚΟ αποδεικνύει γιατί πρέπει να κάμνει τζιαι πράματα που εν μας αρέσκουν για να τους τζιοιμήζει.
    Δεν υπάρχει λόγος να τους έσιει πας την κκελλέν του που τα τωρά, αφού ό,τι τζιαι να συμφωνήσει οι Πατριώτες ΛΤΔ θα λαλούν πάντα ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρόβλημα δεν είναι ότι "οι λεγόμενοι "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΛΤΔ" θα λαλούν πάντα ΟΧΙ", αλλά το ότι του κόσμου κάποιοι του τάσσσουν επιστροφή όλων των προσφύγων, αποχώρηση του τουρκικού στρατού, αποχώρηση των εποίκων, κατάργηση εγγυήσεων κλπ και παράλληλα διαπραγματεύονται εκπτώσεις από αυτές τις αρχές.

    Ο κυπριακός λαός θέλει μια δίκαιη λύση.

    Και είναι μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας και μέγιστη ασέβεια προς το λαό, τον οποίο υποτίθεται εκπροσωπεί ο Δ. Χριστόφιας, "να τον τζιοιμίζει" (όπως λέει και ο Στροβολιώτης).

    Εμείς της ΕΔΕΚ, δεν εμπιστευόμαστε το Δ. Χριστόφια. Συνεχώς παραβαίνει δεσμεύσεις.

    Και ναι υιοθετώ την άποψη ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός, επειδή άλλα λέει και άλλα κάνει: είναι επικίνδυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ερώτηση που πρέπει όλοι μας να απαντήσουμε αγαπητέ μου καφετζή, είναι αν ο Χριστόφιας, αξίζει να είναι πρόεδρος ή συνάδελφός σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Καφετζή, καλή αρχή.

    Οι πολιτικές συζητήσεις χρειάζονται, άνκαι κάποιοι κολλημένοι φασιστορατσιστές και αποενοχοποιητές της Τουρκίας, αναμασούν συνεχώς τις ίδιες αρλούμπες, είτε υπό μορφή συγχυσμένων "τοποθετήσεων" είτε υπό μορφή ανόητων "ερωτήσεων" (στις οποίες βέβαια δε ζητούν απάντηση), όση λογική κι αν χρησιμοποιείς και όσα στοιχεία και αν βγαίνουν στην επιφάνεια.

    Βεβαίως εμείς την άποψή μας για τον Ευέλικτο Οδοστρωτήρα Δ. Χριστόφια, την εκφράζουμε καθημερινά.

    Είναι επικίνδυνος και αναξιόπιστος. Επιπλέον, δεν κάνει για Πρόεδρος.

    Στο blog μας, είναι καταγεγραμμένα τα "έργα και ημέραι" του Οδοστρωτήρος. Από τις υποχωρήσεις του, μέχρι τα διεθνή ρεζιλίκια του και την επίδειξη σταλινισμού στο εσωτερικό.

    Και πάλι καλή αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άμα σου εύχονται και καλή αρχή οι ευρωκόκοι ρε καφετζή, τότε τι να σου πούμε εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομιζω ο Χριστόφια είναι ένα επικίνδυνος πολιτικός όχι διότι είναι προδότης ή τα διάφορα άλλα που του αποδίδουν αλλά διότι είναι ανίκανος να αντιληφθει το τι κανει και που πάει. Δεν πέρνει χαμπάρι του τι εστί τουρκία, και το χειρότερο είναι που θυμώνει που το λένε.

    κατα τάλλα καλή αρχή στο μπλογκ σας. Προβλέπω μιάλους καφκάες δαμέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καφετζιής,

    Προσωπικά σου εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθεια σου για τη δημιουργία ενός καφενειακού χώρου για συζητήσεις. [Να ξέρεις όμως ότι κάποτε στα καφενεία άμα α(να)ψουν τα (γ)αίματα κάποιοι πιο θερμόαιμοι θαμώνες μπορεί να πετάξουν τζιαι καρέκλες τζιαι να σηκώσουν τα τραπέζια ίshα πάνω! Σε τέτοιες περιπτώσεις ο Καφετζιής πρέπει να παίρνει θέση. Πέραν τούτου πιστεύω ότι πρέπει να έχει και άποψη κι όχι να το παίζει Πόντιος Πιλάτος].
    Ακόμα δύο επισημάνσεις:
    1. Έχουν να πουν “δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι”! Κι αν κρίνω κι εγώ από τα ιστολογία που έβαλες στα links του blog σου και προβάλλεις [έχει κάποια που έχει μήνες να παρουσιάσουν κίνηση], τότε εκατάλαβα που κινείσαι ιδεολογικοπολιτικά ... Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμιδιά!
    2. Ακόμα και ο τίτλος της πρώτης αυτής ανάρτησης σου προδιαθέτει τον επισκέπτη και αναγνώστη του Blog αρνητικά: “ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΤΕ;” Μα ποιον σιόρ, τον Κίκκο τον Ικκίπιρην;

    Όπως και να ‘χει καλή blogότσαρκα ... Θα περνώ να σας βλέπω!

    Anef_Oriwn
    Δευτέρα 21/9/2009 – 5:42 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Anef_Oriwn,

    Ο καφετζής θα μείνει ουδέτερος. Κι ας τον λες Ποντιο Πιλάτο.

    Μην προσπαθείς να ψαρέψεις ποιες απόψεις έχει. Επιλογή του είναι να μην εκφράζεται. Για να λειτουργεί ομαλά το καφενείο του.

    Συμπεριλαμβάνω στα links πολιτικά blogs όλων των απόψεων. Αν έχεις κάποια προτεινόμενα πες μου τα να τα βάλω.

    Να περνάς βεβαίως να μας βλέπεις και να εκφράζεις τη γνώμη σου.

    Για το θέμα που μπήκε, τι πιστεύεις εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα και από μένα.

    Να ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου καλή επιτυχία!

    Από την πλευρά μου εγώ, αν και διαφωνώ σε πολλά σημεία με την εσωτερική και εξωτερική πολιτική του, πιστώνω τον Δ. Χριστόφια με υπέρμετρο πατριωτισμό. Και εξηγούμαι: Δεν ξέρω πόσοι άλλοι στην θέση του, μετά από τόσες απογοητεύσεις και επικρίσεις θα συνέχιζαν τον αγώνα τους για μια λύση στο Κυπριακό. Έστω και αν πολλοί θεωρούμε ότι στραβά αρμενίζει. Ο άνθρωπος ούτε προδότης είναι ούτε οτιδήποτε άλλο, μπορεί να κάνει πολλά λάθη (κατά την γνώμη μου) αλλά τα κάνει στην προσπάθεια του να λύσει το Κυπριακό.
    Μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για πολλά λάθη στην εξωτερική του πολιτική αλλά δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να του φορτώσουμε κακές προθέσεις.

    Όσον αφορά την εσωτερική πολιτική του, εκεί πιστεύω ότι τα κάνει μαντάρα. Κυρίως στα θέματα οικονομίας.
    Τον πιστώνω βέβαια σε ορισμένα θέματα και καινοτομίες που βλέπω όπως η δημιουργία αιολικών πάρκων έστω και με καθυστέρηση, η προσπάθειες για απεξάρτηση από τις καιρικές συνθήκες κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προδότης δεν είναι. Και ότι έχει κάποιες καλές προθέσεις δεν το αμφισβητεί κανείς.

    Όμως και ο Γκορμπατσώφ είχε καλές προθέσεις.

    Το πρόβλημά του είναι ότι είναι λίγος για πρόεδρος. Και έχει μια αντίληψη της πολιτικής η οποία είναι αφελής και παιδαριώδης (π.χ. για να βοηθήσει το σύντροφο Ταλάτ έκανε επικίνδυνες υποχωρήσεις για εποίκους, συνεταιρισμούς πολιτειών και εκ περιτροπής προεδρία, χωρίς να πάρει ΤΙΠΟΤΕ).

    Επίσης είναι αυταρχικός και αλαζόνας. Δεν ακούει σχεδόν κανένα και ερμηνεύει ο ίδιος την αντίθετη άποψη ως υπόσκαψη του ιδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Χριστόφιας είναι ακόμη κολλημένος στο παρελθόν. Πολιτεύεται με συνθήματα και γαργαλιστικές ατάκες.

    Δεν είναι ρεαλιστής καθόλου, είναι ονειροπόλος και ονειρεύεται την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, αντί να απαιτήσει απελευθέρωση, η οποία θα δημιουργήσει ένα σωστό κράτος για Τούρκους, Έλληνες, Μαρωνίτες, Λατίνους, Αρμένιους και μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καφετζιής,
    Καφενείο δικό σου είναι, όπως νομίζεις εσύ ότι είναι καλύτερα αξιοποίησε το ή/και διαχειρίσου το!!! Δεν μου πέφτει λόγος ... Όμως ας μην περιμένεις ότι οι άλλοι θα παίζουν τους κύριους ρόλους κι εσύ να κάθεσαι στη γωνιά!
    Και σκασίλα μου “… ποιες απόψεις έχει …”, ο Καφετζιής [όταν δεν έχει το θάρρος να τες καταθέσει]!

    [Για να νεκατωσω λλίο τα χωμαατ θέλω θα ζητήσω από τον πολύν ΕΔΕΚ Η.Β., να μου παρουσιάσει τα έγγραφα όπου καταγράφονται οι «επικίνδυνες υποχωρήσεις», που έκαμε ο Πρόεδρος Χριστόφιας και τις οποίες ο ίδιος [ο ΕΔΕΚ Η.Β.] απαριθμεί].

    Anef_Oriwn
    Δευτέρα 21/9/2009 – 9:25 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απλά αναφέρω πηγές για τις υποχωρήσεις Χριστόφια.

    Με εκπλήττει που κάποιοι, όπως ο γνωστός Άνεφ Ορίων, αμφισβητούν ακόμη και τα παγκοίνως γνωστά για να δημιουργούν εντυπώσεις.

    50,000 έποικοι

    "Απ΄ εκεί και πέρα ο Πρόεδρος Χριστόφιας επανέλαβε τη θέση που λέχθηκε και προηγουμένως και που είναι και θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ότι επιλύοντας το θέμα των εποίκων ως θέμα αρχής, αντικειμενικά, θα βρεθούμε ενώπιον και κάποιων ζητημάτων ανθρωπιστικού περιεχομένου τα οποία θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Και μάλιστα επανέλαβε την ετοιμότητά του να δεχθεί ένα αριθμό 50,000 εποίκων που είναι ένας αριθμός τον οποίο η δική μας πλευρά είχε σημειώσει με διάφορους τρόπους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν." 6/9/2008 --> Στέφανος Στεφάνου

    Συνεταιρισμός συνιστώντων κρατών

    "Ο συνεταιρισμός θα έχει μία Ομόσπονδη Κυβέρνηση με μία διεθνή προσωπικότητα, καθώς και ένα Τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος και ένα Ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος, ίσου καθεστώτος"--> 23/5/08 Ανακοινωθέν Χριστόφια Ταλάτ

    Εκ περιτροπής

    ΕΓΓΡΑΦΟ
    ΣΥΓΚΛΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΙΣΕΩΝ
    ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
    ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΞΟΥΣΙΩΝ
    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
    ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ

    Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος θα εκλέγονται ως εκλογικό ζευγάρι (ticket) μέσω καθολικής μυστικής ψηφοφορίας από τους πολίτες της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας. Η θητεία τους θα είναι έξι χρόνια και θα εναλλάσσονται στο αξίωμα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου με αναλογία 4:2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά ρε άνευ, γιατί φωνάζεις χωρίς λόγο;

    Ο άνθρωπος σου είπε αν έχεις κάποια Links προτεινόμενα να τα καταθέσεις και θα τα βάλει.

    εγώ προτείνω μερικά πολιτικά μπλογκς:

    theopemptou.blogspot.com

    antiparakmi.blogspot.com

    sophocleous.info

    enwtikos-13.blogspot.com

    iordanou.org

    antiphonist.blogspot.com

    marinoskleanthous.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είσαι εριστικός και να φωνάζεις, δεν σε καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλάν, πέρκι να περιμένετε που τον aneforiwn, το πιο σπαστικό βοτ της κυπριακής μπλογκόσφαιρας να μιλήσει σοβαρά

    βάωσ' τον καφενέ που τα τωρά ρε καφετζιή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. βοτ = bot

    γιατί ο aneforiwn δεν ειναι κανονικός χρήστης διαδικτύου, είναι απλώς bot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. O Anef_Oriwn είναι ηλικιακός ρατσιστής και πορνοσάτυρος.

    Ένα βρωμοχτιτζιάρικο ακελικό πιόνι.

    "Ερμόλαος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΔΕΚ Η.Β.,
    ΣΕ ευχαριστώ για την απάντηση σου!
    Ανακάλυψες όμως, όι μόνο την ταshινόπιτταν, αλλά τζιαι το αβκό το βραστό τζιαι μάλιστα το σφικτό] ... Με οσα γραφεις απλώς αποδεικνύεις ή την ασχετοσύνη σου για το θέμα της Ομοσπονδίας ή πόσο έχεις καταλάβει [ή/και δεχτεί] τι εστί Ομοσπονδιακή λύση...
    Πάντως σημείωσες πρόοδο ... Παραθέτεις πλέον και πηγές ... Πρέπει να το ‘ριξες στο διάβασμα τελευταία να βρήκες καλούς δασκάλους ... Όμως ΔΕΝ φτάνουν αυτά, πρέπει να επεξηγήσεις και κάποια πράγματα ... Δεν αρκεί η μηχανική παρουσίαση κάποιων στοιχείων [δηλώσεων] γιατί από μόνα τους δεν αποδεικνύουν τίποτα ... Απλώς δείχνουν την ασχετοσύνη σου ή τη γενική απορριπτική σου στάση ή ότι δεν χαμπαρίζεις για τι μιλούμε ...

    Πιο συγκεκριμένα:
    1. Την παραμονή ενός αριθμού εποίκων [κυρίως για ανθρωπιστικούς λόγους] την δέχτηκε και ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Το παραδέχτηκε πρόσφατα και ο Φάληρος Κυπριώτης σε σχόλιο του στο blog των [δήθεν] Απο(κατα)στατών της Δημοκρατίας.
    2. Για το συνεταιρισμό δεν κατάλαβα που είναι η διαφωνία σου. Είναι για τη χρήση της λέξης «συνεταιρισμός»; Μα η Ομοσπονδία, συμπαθέστατε ΕΔΕΚ Η.Β., και μάλιστα με την πρόνοια για πολιτική ισότητα [που είναι εκ των ων ουκ anef_ σε μιαν Ομοσπονδία] αποτελεί από μόνη της συνεταιρισμό. Εκτός κι αν διαφωνείς με την ομοσπονδιακή λύση ή/και με την πολιτική ισότητα. Όμως η πολιτική ισότητα περιέχεται και στο τελευταίο κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου ή μήπως διαφωνείς και μ’ αυτο;
    3. Για την χιλιομασημένη τσίχλα της εκ περιτροπής προεδρία:
    Γίνεται να έχεις πολιτική ισότητα και να μην διασφαλίζεται και η δυνατότητα εκλογής τουρκοκύπριου στην Προεδρία; Ή μήπως τελικά είναι αυτό που ΣΑΣ ενοχλεί; Πέραν τούτου το όποιο [πιθανό] αρνητικό σημείο σ’ αυτήν την πρόνοια αντισταθμίζεται [πιστεύω] με την εισήγηση του Προέδρου Χριστόφια για ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή του Προέδρου και του Αντιπρόεδρου. Έτσι αποκλείεται ο διαχωρισμός του κόσμου πάνω σε εθνοτική βάση καθώς οι ελληνοκύπριοι θα ψηφίζουν και τουρκοκύπριους και οι τουρκοκύπριοι θα ψηφίζουν και ελληνοκύπριους ... Ή μήπως δεν σου αρέσει ούτε αυτό;
    4. Καλή η προσπάθεια ΣΟΥ [να απαντήσεις] ... Όμως try again, που λαλείτε τζιαι τζιεί κάτω στο Ηνωμένο Βασίλειο!
    5. Α, ναι ... Αν θέλεις να μάθεις τζιαι δκυό πράματα παραπάνω για την Ομοσπονδία, ψάξε και το βιβλίο “Ομοσπονδία και Κυπριακό” – είναι έκδοση του ΚΥ.ΚΕ.Μ του 1990. Αν δεν το βρίσκεις [γιατί είναι και παλιά έκδοση] μπορείς να αποταθείς στον ομοϊδεάτη σου αντι-ομοσπονδιακό Νίκο Κουτσού ...

    Anef_Oriwn
    Τρίτη 22/9/2009 – 12:50 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Anef_Oriwn,

    Ζήτησες τις πηγές και σου τις έδωσα.

    Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεσαι όμως, δείχνει ότι δεν ήθελες ποτέ τις πηγές. Απλά, θέλεις να λες τα δικά σου και να ειρωνεύεσαι τον άλλον.

    Δεν ξέρεις να κάνεις διάλογο. Αυτό το είδα και στο παρελθόν, όταν δοκίμασα να συζητήσω μαζί σου κάποια θέματα και επέμενες να με λες "Ηλίθιο Βλακίδη".

    Αν δεν μπορείς να συζητάς, απλά λέγε τα δικά σου και μην κάνεις ερωτήσεις στους άλλους. Αν επιπλέον, δεν θέλεις να ακούσεις τι λέει ο άλλος, τότε δεν αξίζεις να σου απευθύνουν το λόγο.

    Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, δικαιώνεται πλήρως για την επιλογή της να σε πετάξει έξω από τις σελίδες διαλόγου της.

    Επί της ουσίας, θα σου απαντήσω, δίνοντας σου μια ευκαιρία για διάλογο.

    1.Το ότι αριθμός εποίκων θα μείνει για ανθρωπιστικούς λόγους (δηλ. υπερηλικιωμένοι, βαριά άρρωστοι, άτομα που είναι αδύνατον να μετακινηθούν κλπ), είναι κάτι που όλοι το ξέρουμε. Η γενική αρχή όμως πρέπει να είναι η απομάκρυνσή τους.

    Ο Τ. Παπαδόπουλος, ουδέποτε δέχτηκε παραμονή εποίκων. Έκανε ελιγμούς για να θάψει το Σχέδιο Ανάν. Και καλά έκανε.

    Ακόμη και, για χάρη της συζήτησης να αποδεχτώ, ότι δεχόταν εποίκους ο Τ. Παπαδόπουλος, γιατί ο Χριστόφιας έλεγε προεκλογικά για αποχώρηση των εποίκων; Γιατί δεν έλεγε στον κόσμο ότι δέχεται 50,000;

    Γιατί να δεχτει 50,000 έποικους πριν καν την έναρξη διαπραγματεύσεων;

    Με ποια κριτήρια έκρινε ότι 50,000 πρέπει να παραμείνουν για ανθρωπιστικούς λόγους;

    Δυστυχώς η ελαφρότητα της αποδοχής 50,000 εποίκων, έτσι για ορεκτικό, πριν τις διαπραγματεύσεις, οδηγεί σε αποδοχή πολύ περισσότερων. Αυτονόητο δεν είναι;

    2) Για το συνεταιρισμό, η διαφωνία μου είναι ότι:
    - Το κράτος μας δεν είναι αποτέλεσμα συνεταιρισμού.
    Γι' αυτό και όταν έγινε η Τουρκανταρσία, τα Η.Ε. είπαν ότι το κράτος συνεχίζει να υφίσταται και όχι ότι διαλύθηκε λόγω αποχώρησης των Τ/Κ.
    Η θέση για συνεταιρισμό είναι τουρκική θέση. Υποστηρίζουν ότι επειδή έφυγε ο ένας συνέταιρος, ο συνεταιρισμός (Κυπριακή Δημοκρατία) δεν υφίσταται πλέον.
    -στο κοινό ανακοινωθέν, προβλέπεται συνεταιρισμός συνιστώντων κρατών! Αυτό ουσιαστικά υποβαθμίζει την Κ.Δ. και αναβαθμίζει το ψευδοκράτος.
    3)Η πολιτική ισότητα είναι κάτι στο οποίο γίνεται αναφορά εδώ και χρόνια. Ποτέ η πλευρά μας δεν αναγνώρισε ότι συνεπάγεται και διασφάλιση εκλογής τουρκοκυπρίου στην Προεδρία εκ περιτροπής με Ε/Κ.
    Δυστυχώς, το εκ περιτροπής διασφαλίζει ότι θα εκλέγεται ως ζευγάρι, ο ακελικός και ο αντίστοιχός τ/κ "σύντροφος". Αυτό έχει μια μικροκομματική σκοπιμότητα.
    Όσο για το αν μου αρέσει Ε/Κ να ψηφίζουν Τ/Κ και Τ/Κ να ψηφίζουν Ε/Κ, αυτό οπωσδήποτε είναι και στόχος δικός μας, της ΕΔΕΚ.
    4) Η κακοπροαίρετη ειρωνεία σου δείχνει και το επίπεδό σου.
    5) Το βιβλίο το έχω. Περιέχει και τοποθετήσεις μάλιστα και την τοποθέτηση του ΑΚΕΛ για την ομοσπονδία, η οποία διαφέρει πάρα πολύ από αυτήν του Σχεδίου Ανάν, το οποίο (σχέδιο) το κόμμα σου το 2004 θεώρησε ως "κατ' αρχήν αποδεκτό" κι εσύ προσωπικά ως αποδεκτό.Το βιβλίο είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί καταδεικνύει την πολιτική ασυνέπεια εσένα και του κομματικού σου χώρου.

    Βεβαίως στα πιο πάνω, δεν αναμένω πλέον απαντήσεις από εσένα. Ειρωνείες και χλευασμούς όμως αναμένω. Όπως και νέα αποπροσανατολιστικά ερωτήματα, που είμαι βέβαιος ότι θα θέσεις.

    Είσαι πια γνωστός στο διαδίκτυο. Και εσύ και ο φανατισμός σου και η απρεπής συμπεριφορά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Anef_Oriwn είναι ακελορατσιστής, ρατσιστοφασιστής, φασιστακελιστής, ταγματακελίτης, τουρκελαμίτης, αυτοϊκανοποιητής και κακός συζητητής.

    "Ερμόλαος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σαμπως και δεν ψηφίσαμε τον Χριστόφια για τον ίδιο λόγο που ψηφίσαμε όλους τους προηγούμενους προέδρους της Κύπρου;..
    (Τον εμπιστευτήκαμε δηλ. να λύσει το Κυπριακό)
    Το κυπριακό αν δεν κάμνω λάθος παραμένει άλυτο;
    Εξορισμού όλοι οι υπόλοιποι ήταν ανίκανοι και κακώς τους εμπιστευτήκαμε; Η μήπως ήταν ικανοί και γιαυτό και δεν λύθηκε;
    Οταν μιλάμε για ένα δημοκρατικά εκλεγμένο ηγέτη, όσοι τον εψηφίσαν προφανώς τον εμπιστεύονται όσοι δεν τον εψηφίσαν εμφανώς όχι..
    Αρα τι ακριβώς εννοείς;

    Δεν Εμπιστευόμαστε τον Χριστόφια ότι είναι πρόθυμος να λύσει το Κυπριακό;
    Δεν Εμπιστευόμαστε τον Χριστόφια ότι μπορεί ο ίδιος να αρπάξει τον πενταδάκτυλο που την άκρη και να τον ανασηκώσει αποσείοντας τους Τουρκαλάδες;
    Δεν Εμπιστευόμαστε τον Χριστόφια ότι θα τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και θα λύσει το Κυπριακό με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ (ΔΔΟ και πολιτική ισότητα;)
    Δεν εμπιστευόμαστε τους χειρισμός Χριστόφια ότι θα λύσουν το κυπριακό;
    Δεν εμπιστευόμαστε τους χειρισμούς Χριστόφια ότι θα φέρουν λύση σύμφωνη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ;

    .. όπως φαίνεται απο τις αντιδράσεις εκατέρωθεν όλοι ΕΜ-πιστεύουν-ται τον ότι έχει σκοπόν να το λύσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΔΕΚ Η.Β.,
    Με κατηγορείς ότι δεν ξέρω να κάνω διάλογο, όμως διερωτήθηκες αν εσύ ξέρεις να το κάνεις; Το να μιλάς με χαρακτηρισμούς κι αφορισμούς, να υιοθετείς ειρωνικές και απαξιωτικές εκφράσεις του τύπου “Ευέλικτος” ή “Οδοστρωτήρας”, να ανέχεσαι [και ως φαίνεται να επικροτείς κιόλας] την καθύβριση ατόμων στο Blog των δήθεν Απο(κατα)στατών της Δημοκρατίας, ενώ δεν τους επιτρέπεται να καταθέσουν σχόλια εκεί [αυτά δεν αποτελεί απρεπή, για να μην πω φασιστική συμπεριφορά;] ή να θεωρείς εκ προοιμίου ότι είναι λανθασμένο ή/και “εθνικά” επικίνδυνο οτιδήποτε πει και κάνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, όλ’ αυτά αποτελούν μήπως γνωρίσματα κάποιου που ξέρει να κάνει διάλογο ή έστω τον επιδιώκει; Για ψάξε το λίγο πριν ξεκινήσεις να μας πεις το γνωστό τροπάρι σου για “… ειρωνείες και χλευασμούς ... [για] ... νέα αποπροσανατολιστικά ερωτήματα ... [και για τον] ... φανατισμό ... [και] ... απρεπή συμπεριφορά μου.” [“Ενιέλασεν η αίγια της κουέλλας”!]

    Στην αρχική παρέμβαση μου εδώ ΣΟΥ είχα επί λέξει ζητήσει “… να μου παρουσιάσεις τα έγγραφα όπου καταγράφονται οι «επικίνδυνες υποχωρήσεις», που έκαμε ο Πρόεδρος Χριστόφιας …”. Κι εσύ μου παράθεσες κάποιες δηλώσεις και κάποια αποσπάσματα από έγγραφα χωρίς αν επεξηγείς γιατί αυτά που εσύ ονομάζεις ότι είναι επικίνδυνα κι απαράδεχτα είναι όντως έτσι ... Επειδή έτσι νομίζεις εσύ πρέπει να το δεχτούμε και οι υπόλοιποι; Έτσι κάνεις συζήτηση εσύ;
    Ας πούμε ο όρος “συνεταιρισμός” διερωτούμαι γιατί προκαλεί τόσες εντάσεις και ενστάσεις, αφού [με βάση την ομοσπονδιακή λύση που λεμε πως ΟΛΟΙ - πλην των ΕΥΡΟΚΟτων - δεχόμαστε] τούτος [ο συνεταιρισμός] εξυπακούεται ή/και πηγάζει από την πολιτική ισότητα των συνιστώντων μερών! [Και το ΑΚΕΛ ΟΥΔΕΠΟΤΕ μίλησε για συνιστώντα κράτη όπως προβοκατόρικα αναφέρεις – είναι κι αυτό δείγμα της ικανότητας σου να κάνεις συζήτηση;] Αφού έχεις το βιβλίο του ΚΥ.ΚΕ.Μ διάβασε τι λεει στον πρόλογο ο Σπύρος Επαμεινώνδας για την πολιτική ισότητα και το συνεταιρισμό κι άσ’ την γνωστή πιπίλα για «πολιτική ασυνέπεια». Ή ακόμα γιατί σας τρομάζει τόσο πολύ η εκ περιτροπής προεδρία; Γιατί ποτέ δεν χωνέψατε την περίπτωση να έχουν και τουρκοκύπριο Πρόεδρο; Και τι είναι αυτό το φρούτο που ξεκινήσατε να σερβίρετε πως με το κοινό ψηφοδέλτιο μόνο ΑΚΕΛικοί θα εκλέγονται; Τελικά παραδέχεστε ότι ΜΟΝΟ το ΑΚΕΛ έχει ισχυρά ερείσματα και εκτίμηση μέσα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα;

    Όμως πέραν του ότι δυσκολεύεσαι να αντιληφτείς πως λειτουργεί μια Ομοσπονδία, διαστρεβλώνεις κατάφορα και τα λεγόμενα μου [αλλού] και τα παρουσιάζεις [εδώ] όπως σε βολεύει. Ενώ κακεντρεχώς λες [και επιχαίρεις] ότι “Η Επιτροπή για την ... [δήθεν] ... Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, [...] με πέταξε έξω από τις σελίδες διαλόγου της”, [τρομάρα τους!], από την άλλη λαλείς μας ότι εγώ “… επέμενα να με λεω «Ηλίθιο Βλακίδη»...”, τη στιγμή που την πιο πάνω έκφραση την είπα ΜΟΝΟ μια φορά [άρα ΔΕΝ επέμενα] και θα μπορούσε να εκληφθεί ως κακόγουστο χιούμορ [στην προσπάθεια μου να δώσω μια πλακατζίδικη ερμηνεία στα αρχικά Η.Β. του nickname σου] …
    [Ακολουθεί η συνέχεια για τους εποίκους ...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΕΔΕΚ Η.Β.,

    Και δυο λογάκια για τους εποίκους:
    Για ανθρωπιστικούς λόγους δεν θα παραμείνουν ΜΟΝΟ όσοι αναφέρεις, αλλά πολύ πιθανόν και όσοι ή όσες έχουν νυμφευθεί τουρκοκύπριες ή έχουν παντρευτεί τουρκοκύπριους. Τζιαι μεν παίζεις πελλόν – ο ίδιος ο Τάσσος; Παπαδόπουλος δέχτηκε την παραμονή γύρω στις 45 χιλιάδες εποίκους.
    Στο Μπούρκγνεστοκ, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, έδωσε στον Κόφι Ανάν έγγραφο (30 Μαρτίου 2004) όπου στην παράγραφο 9 έγραφε επί λέξει:
    “Ο κατάλογος των Τούρκων και Ελλήνων που θα απαιτήσουν κυπριακή υπηκοότητα δεν θα πρέπει να αριθμεί περισσότερο από 30.000, εκπληρώνοντας τα κριτήρια του σχεδίου (Ανάν).”
    Να σημειώσω ότι το σχέδιο Ανάν προνοούσε ότι η κάθε πλευρά θα έδινε ένα κατάλογο 45.000 προσώπων οι οποίοι θα είχαν δικαίωμα να πάρουν την κυπριακή υπηκοότητα εάν πληρούσαν κάποια απλά κριτήρια.
    Ποια ήταν αυτά τα κριτήρια;
    a. Να είχαν μόνιμη διαμονή τουλάχιστον επτά χρόνια στην Κύπρο.
    b. Να είναι 18 ετών και άνω με μόνιμη διαμονή στην Κύπρο επτά χρόνια, μαζί με τα ανήλικα παιδιά και την οικογένεια τους που διαμένουν στην Κύπρο.
    Εύκολα μπορεί κάποιος να υπολογίσει για πόσες χιλιάδες εποίκους μιλούμε και πόσους αποδέχθηκε (με δική τους εισήγηση) ο Τάσσος Παπαδόπουλος.
    Πέραν τούτων, στην ίδια επιστολή ο Τάσσος Παπαδόπουλος έλεγε και τα εξής:

    “Επιπροσθέτως οι έποικοι που έχουν παντρευτεί τουρκοκύπριες και οι απόγονοι τους – υπολογιζόμενοι σε 15.000 – ενδεχομένως να γίνουν πολίτες ανεβάζοντας τον αριθμό ΑΝΩ των 45.000”.
    Με άλλα λόγια, λοιπόν, ο Τάσσος δεσμεύτηκε γραπτώς ότι αποδέχεται την παρουσία 45.000 εποίκων στην Κύπρο μετά τη λύση.
    Εκτός από αυτό τον αριθμό, εισηγήθηκε (ως βελτίωση του σχεδίου) το ταυτόχρονο δικαίωμα σε 5% Έλληνες και Τούρκους να έχουν μόνιμη εγκατάσταση στην Κύπρο.

    “Βεβαίως στα πιο πάνω, δεν αναμένω πλέον απαντήσεις από εσένα. [Υπεκφυγές τζιαι άλλ’ άντ’ άλλων] ... όμως αναμένω ...”
    Κι αν απαντήσεις, ΔΕΝ θα επανέλθω, γιατί ΔΕΝ μπορείς να συζητάς με κάποιον που θεωρεί της θέσεις σου εκ των πρότερων λανθασμένες και κολάσιμες!

    **********
    Καφετζιή,
    Να χαίρεσαι τους πελάτες σου του επιπέδου και ήθους “Ερμόλαου” – από “Ιοσίλιος” έγινε “Ερμόλαος” το έρμο! Μάλλον επαληθεύομαι στην άποψη μου για ποντιοπιλατισμό!

    Anef_Oriwn
    Τρίτη 22/9/2009 – 10:47 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. εμπα να κοθρευτητε ουλλοι σας αρνια του καθε καρακιοζη...!!!ειδικα τζινος ο ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ...τσσσσ.. ρε μα εν αντρεπεστε να μιλατε για αρχες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΛΙΟΣΤΡΟΦΚΙΑ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΥΛΛΟΙ ΨΕΦΤΕΣ. ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΡΕ ΡΙΦΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΝΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ? ΝΑ ΕΚΤΟΝΟΝΕΣΤΕ ΡΕ? ΥΠΟΤΑΓΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Άνεφ Ορίων,

    Θα ξεκινήσω από το τέλος της απάντησής σου και να με συγχωρέσουν οι υπόλοιποι, αλλά θα σου μιλήσω με αυστηρότητα.

    Εγώ συμφωνώ με το να τηρεί την ουδετερότητά του ο καφετζιής. Εσένα προφανώς σε ενοχλεί το ότι στα πλαίσια αυτής της ουδετερότητας, έχει προτεινόμενο link τον Παλιό Εδεκκίτη, το Σολιάτη συναγωνιστή μου. Σε ενοχλεί επίσης το ότι δέχεται να αναρτώνται απόψεις του Ερμόλαου ή του Ιοσίλιου, οι οποίοι σου προσδίδουν διάφορα επίθετα.

    Μα είναι ακριβώς στα πλαίσια αυτής της ουδετερότητας, που σε έχει προτεινόμενο κι εσένα. Και που ανέχεται και τις δικές σου προσβολές προς τη νοημοσύνη των αναγνωστών του blog του. Τουλάχιστον ο Ερμόλαος και ο Ιοσίλιος δεν βλάπτουν κανέναν. Εσύ και οι μονομανίες σου όμως, πραγματικά συνιστάτε προσβολή προς το σύγχρονο διάλογο και το σύγχρονο πολιτισμό. Κι ακόμα μέχρι τώρα, εδώ, είσαι αναλόγως "φρόνιμος" και δε σου δόθηκε η ευκαιρία να βάλεις και εδώ πορνογραφικά ή ρατσιστικά σχόλια όπως στο blog σου.

    Παρανυχίδα είναι τα σχόλια του Ιοσίλιου μπροστά στη δική σου επανειλημμένη χυδαιότητα.

    Καλά κάνει ο καφετζιής και είναι ουδέτερος και σταμάτα να προσπαθείς να του ασκήσεις πνευματική τρομοκρατία. Δεν έχει να σου αποδείξει τίποτα, ούτε εσένα ούτε κανενός μας.

    Ότι δε θα επανέλθεις για να απαντήσεις δεν το πολυπιστεύω. Είναι βέβαιο ότι θα επανέλθεις. Αν όχι τώρα μια άλλη φορά. Γιατί αυτό είναι το πόστο σου. Είναι γι' αυτό το λόγο που εμφανίζεσαι και στο christofias-watch που σε έδιωξαν, χρησιμοποιώντας άλλο nick.

    Όσον αφορά τη σελίδα για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, πιστεύω ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να βάζει τα όριά του στο δικό του χώρο.

    Εγώ μπορεί να έχω την υπομονή να συνομιλώ με μονομανείς, διεστραμμένους και κολλημένους που δεν ξέρουν να κάνουν διάλογο, αλλά δε σημαίνει ότι θα σε ανέχονται και οι υπόλοιποι. Δεν είναι υποχρεωμένοι να σε ανέχονται, ούτε εσένα, ούτε τις ακραίες απόψεις σου. Και επιτέλους δέξου το ότι, δεν είναι κάποιος υποχρεωμένος να σε κάνει παρέα με το ζόρι.

    Γι' αυτό στο λέω. Να είσαι ευγνώμων στον καφετζιή, γιατί η ουδετερότητά του, είναι περιθωριακούς τύπους σαν εσένα που ευνοεί.

    Το blog σου προφανώς και έχει χαμηλή αναγνωσιμότητα (κάτι περσόνες που εμφανίζονται εκεί είσαι εσύ και είναι και κάτι μικροί που μπαίνουν προφανώς για να σε κοροϊδέψουν, με τον ίδιο τρόπο περιπαίζουν κάποιοι τον τρελλό του χωριού). Οπότε εδώ μπορείς να εκφράζεις ελεύθερα τις απόψεις σου και να τις βλέπουν και άλλοι. Να σε ανέχονται και να λέεις τα δικά σου.

    Δεν σε ξενίζει άλλωστε που το πόστο που σου έδωσαν και από το κόμμα σου είναι σε ένα χώρο μακριά από αυτούς, για να σε ξεφορτωθούν και να σε αποφεύγουν;

    Θα προχωρήσω τώρα και στην ουσία επί των θεμάτων που θίγεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μα χρειάζεται καν να εξηγήσω γιατί είναι επικίνδυνη και απαράδεκτη σε μια σύγχρονη δημοκρατία η εκ περιτροπής προεδρία που βασίζεται σε φυλετικά κριτήρια και που μια μειονότητα του 18% εξισώνεται με την πλειονότητα; Να εξηγήσω γιατί είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη η a priori αποδοχή 50,000 εποίκων χωρίς κριτήρια και η έννοια του συνεταιρισμού που σημαίνει ότι όταν ο ένας φύγει διαλύεται και ο συνεταιρισμός;

    Για τους έποικους, προτού σου απαντήσω, πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι το Σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε από το λαό. Και οι διαπραγματεύσεις που κατέληξαν σε αυτό που απορρίφθηκε, δε δεσμεύουν κανέναν. Η επανάληψη προνοιών του Σχεδίου ως θέσφατο, από ένα που βρίσκεται στα ενδότερα της Επαγρύπνισης, όπως εσύ, είναι ανησυχητική και μόνο επιβεβαιώνει το ότι ο Δ. Χριστόφιας το επαναφέρει.
    Όσο για το ποιον ευνοεί η εκ περιτροπής Προεδρία, είναι πασίδηλο ότι ευνοεί το ΑΚΕΛ, το οποίο εξαργυρώνει πολιτικά την πολιτική του να χτίζει εδώ και δεκαετίες ερείσματα στην τ/κ κοινότητα, αδιαφορώντας για το αν αυτά είναι ή όχι όργανα της κατοχής(όπως π.χ. ο Ταλάτ και το κόμμα του).

    Καλό βράδυ. Και καφετζιή, μη μασάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΕΔΕΚ Η.Β.,
    Ξεκίνησα να διαβάζω τα [τελευταία] σχόλια σου, αλλά απηύδησα και σταμάτησα όταν είδα να υπερασπίζεσαι και να γίνεσαι απολογητής του “Ιοσιλιο-Ερμόλαου” [το ίδιο πρόσωπο είναι] και να υιοθετείς [άσκεφτα και με ελαφριά τη συνείδηση] ΟΛΟΥΣ τους χαρακτηρισμούς [και τους φαιδρότατους περί πορνογραφίας – με βάση την ηλίθια λογική σας κι ο Βασίλης Μιχαηλίδης πορνογράφος ήταν τότε!], αλλά και να κάνεις ανυπόστατες κι αυθαίρετες υποθέσεις για πάρτη μου [ας πούμε ότι με ενοχλεί που υπάρχει το link του Παλιού Εδεκκίτη – σύνδρομο καταδίωξης έχετε τελικά - ή ότι εγώ προσωπικά θεώρησα το Σχέδιο Ανάν ως αποδεκτό – έππεσες έξω τζι’ άλλαξεν ο τζιαιρος τζι’ εν ννα ριάσεις.!

    Δεν αξίζει τον κόπο. Ειλικρινά λυπάμαι για το χρόνο που έχασα, αλλά τουλάχιστον αποκαλύφτηκε το μισαλλόδοξο, εμπαθές και εθνικοσοσιαλιστικό ποιόν ΣΟΥ!

    Anef_Oriwn
    Τετάρτη 23/9/2009 – 00:50 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εσύ φίλε ΕΔΕΚ Η.Β. δεν μπορείς να καταλάβεις; χρειάζεται καν να εξηγήσω γιατί είναι επικίνδυνη και απαράδεκτη η άποψη ότι πρέπει να απεγκλωβιστούμε απο την ΔΔΟ και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ μετά απο 35 χρόνια αγώνα στηριζόμενοι σε αυτά;
    Τι διαφορά έχουν σε μια σύγχρονη δημοκρατία τα φυλετικά κριτήρια απο τα τοπικιστικά όπως συμβαίνει σε όλες τις ομοσπονδιακές χώρες όπου οι τοπικιστικές μειονότητες μικρότερες του 18% εξισώνεται με την πλειονότητα; και εκπροσωπούνται ισάξια στο κοινοβούλιο; Γιατί; Μα ακριβώς για να μην οδηγούνται σε αποσχιστικά κινήματα. Οι Τκ δεν είναι μια φυλή είναι μια κοινότητα άρα η λύση δεν είναι Ρατσιστική είναι κανονική. Χρειάζεται να εξηγήσω ακόμα τη διαφορά μεταξύ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉΣ και ΤΑΚΤΙΚΗΣ στην πολιτική; Απλά και μόνο επειδή ο Χριστόφιας άλλαξε τακτική απο τον Τάσσο δεν σημαίνει και αλλαγή Στρατηγικής. Η αποδοχή 50,000 εποίκων είναι ένα αναγκαίο κακό αν θέλουμε λύση με βάση το Διεθνές δίκαιο το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Χριστόφιας και το χρησιμοποίησε ως κίνηση τακτικής καλής θελήσεως για να ανατρέψει το αρνητικό κλήμα που είχε δημιουργηθεί εναντίων μας. Τα κριτήρια που έθεσε ο Τάσσος ήταν βάση αυτού. (του διεθνούς δικαίου) άρα κάθε χρόνος που περνά όλο και περισσότεροι Έποικοι 8α πληρούν τα κριτήρια αυτά και θα ξεπεράσουν (αν δεν έχουν ήδη) τους 50.000 που αποδέχτηκε ποσοτικά ο χριστόφιας. Και η έννοια του συνεταιρισμού δεν σημαίνει απολύτως τίποτε όταν το κράτος δεν θα αποτελέσει νέο κράτος αλλά μετεξέλιξή της Κ.Δημοκρατίας που θα συνεχίσει να είναι μέλος σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και την ευρωπαϊκή ένωση (και δεν θα χρειαστεί να ξαναυποβάλει αίτηση όπως στην περίπτωση της Τσεχοσλοβακίας). Εξάλλου με την είσοδο μας στην ΕΕ έχουν δημιουργηθεί τέτοιοι οικονομικοί δεσμοί (απο αυτούς που δεν σπάνε) που καμιά κοινότητα δεν θα επιθυμήσει ποτέ την απόσχιση έκτος και αν επιθυμεί την αυτόκαταστροφή.
    Εξάλλου έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια ότι το Ψευδοκράτος δεν μπορεί να αποτελέσει οικονομικά βιώσιμο κράτος απο μόνο του. (γιαυτό και συνθηκολογεί τώρα η Τουρκία)
    Ρεύμα, νερό, τεχνογνωσία, ευρώ, δουλειές θα τους πουλάμε εμείς.
    Τέλος ακόμα και το Ανναν απαγόρευε ρητά (όπως και οι συμφωνίες του 60) Την απόσχιση, ένωση κτλ.

    Αρα ως προς τι όλος αυτός ο φοβικός παραλογισμός ηρεμήσετε λίγο..

    Ακόμα και αν αποφασίσει η Τκ πολιτεία να ξαναγίνει ψευδοκράτος η γή μας θα είναι γή μας και η περιουσία μας περιουσία μας. Οι ίδιοι κανόνες που διέπουν το διεθνές δίκαιο και απαγορεύουν την μαζική δήμευση θα μας προστατεύσουν για ακόμη μια φορά απο αυτό το απίθανο σενάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τι εννοείς άνευ-ορίων όταν λες κάποιος είναι "εθνικοσοσιαλιστής";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγαπητέ Κυριάκο,

    1. Δε νομίζω να με είδες πουθενά να μιλώ για ΔΔΟ.

    Μπορείς να μου πεις όμως εσύ, γιατί ΔΔΟ σημαίνει εκ περιτροπής προεδρία; Πότε και που και από ποιον δόθηκε μια τέτοια ερμηνεία, εκτός από την Τουρκία ή κάποιους προστάτες της;

    2. Η φράση "φυλετικά κριτήρια" και "φυλετικές διακρίσεις" και η φράση "φυλή" σχετιζονται με την εθνικότητα.

    Ο ορισμός των Ηνωμένων Εθνών είναι σαφής:

    " the term "racial discrimination" shall mean any distinction, exclusion, restriction or preference based on race, colour, descent, or national or ethnic origin which has the purpose or effect of nullifying or impairing the recognition, enjoyment or exercise, on an equal footing, of human rights and fundamental freedoms in the political, economic, social, cultural or any other field of public life. '

    Οπότε δεν υπάρχει τίποτε το κανονικό σε μια τέτοια λύση όπως λες.

    3. Για τους επόίκους. Με βάση ποια κριτήρια βγήκε ο αριθμός 50,000; Έγιναν κάποιες έρευνες;

    Θα επαναλάβω αυτό που είπα πιο πάνω: το ότι αριθμός εποίκων θα μείνει για ανθρωπιστικούς λόγους (δηλ. υπερηλικιωμένοι, βαριά άρρωστοι, άτομα που είναι αδύνατον να μετακινηθούν κλπ), είναι κάτι που όλοι το ξέρουμε. Η γενική αρχή όμως πρέπει να είναι η απομάκρυνσή τους.

    Επίσης: ο Χριστόφιας έλεγε προεκλογικά για αποχώρηση των εποίκων; Γιατί δεν έλεγε στον κόσμο ότι δέχεται 50,000;

    Γιατί να δεχτει 50,000 έποικους πριν καν την έναρξη διαπραγματεύσεων;

    Με ποια κριτήρια έκρινε ότι 50,000 πρέπει να παραμείνουν για ανθρωπιστικούς λόγους;

    Δυστυχώς η ελαφρότητα της αποδοχής 50,000 εποίκων, έτσι για ορεκτικό, πριν τις διαπραγματεύσεις, οδηγεί σε αποδοχή πολύ περισσότερων. Αυτονόητο δεν είναι;

    4. Για το συνεταιρισμό, η διαφωνία μου είναι ότι:
    - Το κράτος μας δεν είναι αποτέλεσμα συνεταιρισμού.
    Γι' αυτό και όταν έγινε η Τουρκανταρσία, τα Η.Ε. είπαν ότι το κράτος συνεχίζει να υφίσταται και όχι ότι διαλύθηκε λόγω αποχώρησης των Τ/Κ.
    Η θέση για συνεταιρισμό είναι τουρκική θέση. Υποστηρίζουν ότι επειδή έφυγε ο ένας συνέταιρος, ο συνεταιρισμός (Κυπριακή Δημοκρατία) δεν υφίσταται πλέον.
    -στο κοινό ανακοινωθέν, προβλέπεται συνεταιρισμός συνιστώντων κρατών! Αυτό ουσιαστικά υποβαθμίζει την Κ.Δ. και αναβαθμίζει το ψευδοκράτος.

    5. Η Τουρκία συνθηκολογεί, γιατί παίρνει αυτά που θέλει. Νομιμοποίηση των παραγώγων της κατοχής.

    Είναι γνωστό σε όλους ότι η Τουρκία έχει μακροχρόνιους σχεδιασμούς στο Κυπριακό.

    6.Για το θέμα μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας που λες: γιατί δεν αποδέχεται η τουρκική πλευρά να καταγραφεί στη συμφωνία η "μετεξέλιξη"; Ξέρεις ότι ο Χριστόφιας ούτε καν το προτείνει;

    7.Βασικά αυτά που λες για "δουλειές και ρεύμα κλπ" που θα "τους πουλάμε εμείς" και γι΄αυτό δε θα εξαρτώνται από την Τουρκία, δυστυχώς υποτιμά τον παράγοντα Τουρκία και τους τουρκικους στρατηγικούς σχεδιασμούς. Είναι γι' αυτό που η Τουρκία θέλει να υπάρχει υπερβολική εξουσία στο "τ/κ κρατίδιο" και να μείνουν οι έποικοι και μέρος του στρατού και να παραμείνουν οι εγγυήσεις.

    8.Το τελευταίο που λες, ότι ακόμη κι αν η "ΤΚ πολιτεία" αποσχιστεί και γίνει κράτος, θα μας μείνουν οι περιουσίες, πέραν από το ότι θα τις έχουμε χάσει από πριν (έτσι προνοούσε το Σχέδιο Ανάν και δεν είδαμε τώρα λύση που να μετακινείται προς το καλύτερο), θα έχουμε χάσει τη ΜΙΣΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. Και είναι κρίμα να το παίρνεις τόσο ελαφρά το θέμα.

    Επιπλέον, βλέπω ότι κι εσύ, όπως και ο Άνεφ Ορίων, επικαλείσαι πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν. Το Σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε από το λαό.

    Αν υπήρχε πρόθεση να το ξαναφέρει, όφειλε ο Χριστόφιας να ζητήσει την ψήφο του λαού, λέγοντάς του το, και να μη μιλά για "δίκαιη λύση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς Άνεφ Ορίων,


    Δεν υιοθετώ άκριτα όλους τους χαρακτηρισμούς εναντίον σου. Αλλά για πολλά που σου προσάπτουν αρκετοί bloggers, όπως ο ηλικιακός ρατσισμός ή η προβολή πορνογραφίας στο διαδίκτυο, έχουν κάποιο δίκαιο.

    Επιπλέον, είναι κρίμα, να σου δίνει κάποιος την ευκαιρία για διάλογο επί της ουσίας και εσύ να τον αποκαλείς "εθνικοσοσιαλιστή".

    Μου θυμίζεις αυτό που έγινε στην Ελλάδα, που κάποιοι αποκάλεσαν το γελοιογράφο Στάθη "εθνίκι". Υπάρχει παρεξηγημένη αντίληψη σήμερα της έννοιας της αριστεράς και του διεθνισμού από αυτούς που διοικούν σήμερα το ΑΚΕΛ και το Συνασπισμό.

    Την αγάπη για την πατρίδα τη χαρακτηρίζουν "εθνικισμό" (αν μάλιστα είσαι σοσιαλιστής που αγαπάς την πατρίδα, θα σε πουν "εθνικοσοσιαλιστή").

    Βεβαίως δεν ανέμενα να συμπεριφερθείς με ευπρέπεια και εδώ. Όπως έχω πει πιο πάνω, είσαι γνωστός στο διαδίκτυο και είσαι ανεπιθύμητος σε άλλα blogs.

    Ακόμη και για τον καφετζιή που σε ανέχεται εδώ, έχεις κάτι κακό να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Λεωνίδα φίλε μου, να προσθέσω τα links που μου δίνεις, ευχαριστώ.

    Anef_Oriwn, εδώ είναι όλοι καλοδεχούμενοι. Καφενείο είναι. Κι εσύ και ο Ιοσίλιος, είσαστε ευπρόσδεκτοι. Και μακάρι να είσαστε και οι δύο καλά, για να τα λέτε.

    ΕΔΕΚίτη φίλε μου, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και που μπήκες μπροστά να με υπερασπιστείς. Εγώ όμως, βάζω από το ένα αφτί και βγάζω από το άλλο. Είμαι Καφετζής, απλά βάζω το θέμα της συζήτησης και η συζήτηση θα γίνεται από εσάς. Δε θέλω ούτε να παρεμβαίνω, ούτε να παίρνω το μέρος του ενός και του άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. O Anef_Oriwn είναι προπαγανδιστής του τουρκικού ΥΠΕΞ και νεοναζιστικών κινημάτων της Τουρκίας.

    Άξεστος και πορνοδιαστροφικός γκρίζος λύκος του ΑΚΕΛ.

    "Ερμόλαος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αγαπητέ καφετζή,
    συγχαρητήια για την προσπάθεια που ξεκινάς! Αλλά νομίζω ότι τα σχόλια αυτού του ηλικιακού ρατσιστή και κοπρο-πορνολάγνου Χρίστου Χρίστου, χαλούν την αισθητική του πολύ ωραίου χώρου που δημιούργησες!
    Δεν είναι θέμα φασισμού ή φίμωσης της αντίθετης άποψης. Άλλωστε αυτά είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν το καθεστώς που υποστηρίζει ο εν λόγω ακατονόμαστος-κατονομασμένος.
    Είναι θέμα σεβασμού στους συνομιλητές, κάτι το οποίο δεν έχει ούτε καν ακουστά ο προαναφερόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Φίλε Εδέκ.ΗΒ
    Νομίζω ξέρεις πολύ καλά ότι ''σχέδια σαν αυτό πάνε και έρχονται και είναι πάντα στο τραπέζι ή κάτω απο αυτό''.
    Αναφερόμαστε στο σχέδιο Ανναν διότι είναι το μοναδικό σημείο αναφοράς που έχουμε (ως έσχατη υποχώρηση για λύση).
    Χειρότερη δηλαδή δεν γίνεται να είναι η νέα λύση.
    Ορισμένες πρόνοιες όμως ακόμη και εκείνου του σχεδίου είναι υπέρ μας. Οπως πχ. το ότι απαγόρευε την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων και ο αριθμός των 50χιλιάδων εποίκων δεν συνιστούσε σοβαρή δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού λαμβάνοντας υπόψη και την μείωση των ΤΚ απο 115 χιλιάδες που ήταν το 74 σε 80χιλ που είναι σήμερα.

    ''Για τους επόίκους. Με βάση ποια κριτήρια βγήκε ο αριθμός 50,000; Έγιναν κάποιες έρευνες;''

    Ναι, ζητήθηκε απο τον Ταλάτ να συμπληρώσει την λεγόμενη λίστα των 45 χιλιάδων εποίκων που εκπληρώνουν τα κριτήρια και η λίστα ήταν λειψή. Επίσης κατά το δημοψήφισμα ψήφισαν 121 χιλιάδες. (ΤΚ-Έποικοι μαζί)

    ''Δυστυχώς η ελαφρότητα της αποδοχής 50,000 εποίκων, έτσι για ορεκτικό, πριν τις διαπραγματεύσεις, οδηγεί σε αποδοχή πολύ περισσότερων. Αυτονόητο δεν είναι;''

    Οχι φίλε δεν οδηγεί σε αποδοχή περισσότερων διότι δεν έχουν πέσει ουρανοκατέβατοι σε 5 χρόνια τόσοι πολλοί έποικοι που ΠΛΗΡΟΥΝ τα κριτήρια (διεθνούς δικαίου) που έθεσε ο Τάσσος παπαδόπουλος απο την μια μέρα στην άλλη. (Επειδή ο επικησμός το 80-85 ήταν πιο σταθερός) Ομως λόγω των ανεξέλεγκτων κυμάτων εποικισμού που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια σε κάποια χρονική στιγμή θα μιλάμε για γεωμετρική αύξησή απο 50 σε 250 χιλιάδες που θα πληρούν αυτά τα κριτήρια. Είνα απλά θέμα χρόνου. Αυτό ας το έχουμε κατα νου και ας ασχοληθούμε επιτέλους όλοι μαζί με τις πραγματικά απαράδεκτες πρόνοιες του σχεδίου οι οποίες δυστυχώς ακόμη δεν έχουν ανοίξει.
    Ας ασχοληθούμε δηλαδή με αυτές τις πρόνοιες που καθιστούν το ΑΝΝΑΝ πραγματικά απαράδεκτο σχέδιο και ας μην το αφορίζουμε συνολικά (εκτός αν θέλουμε διχοτόμηση)
    Δεν γίνεται ρε παιδιά απλά να βρίσκουμε αρνητικά σε όλα και να μένουμε ως εκεί στάσιμοι, δεν είναι λύση αυτό είναι παράλυση.

    α) Το περουσιακό
    Το Αννάν παρόλο που έδινε σημαντικό αριθμό εδαφών στους ΕΚ (Αμμώχοστο Μόρφου κτλ.) εντούτοις είχε μέσα απαράδεκτες πρόνοιες για τα εδάφη που δεν θα υπόκειντο εδαφική αναπροσαρμογή. Πρόνοιες τύπου 1/3 για αποζημίωση είναι απαράδεκτες.
    Β) θέματα ελεύθερης διακίνησης και εγκατάστασης.
    Περιορισμοί 2/3 κτλ σε εγκατάσταση/δικαίωμα ψήφου κτλ για τους ΚΥΠΡΙΟΥΣ είναι απαράδεκτες και δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές στην ΕΕ. Περιορισμοί θα πρέπει να μπούν μόνο στην ανεξέλεγκτη κάθοδο Ελλήνων και Τούρκων υπηκόων που συνιστούν πραγματική δημογραφική αλλοίωση του νησιού.
    (εδώ να αναφέρω ότι το κοινό ψηφοδέλτιο λύνει μέρος αυτού του προβλήματος) Καθότι το Ανναν μιλούσε για μη δικαίωμα ψήφου όσων ΕΚ ξεπερνούσαν τα 2/3 στην ΤΚ πολιτεία.
    Γ) Εγγυήσεις
    Αν οι Τκ θέλουν τους Τουρκαλλάδες να τους εγγυηθούν τότε αυτό ας το κάνουν στη δική τους πολιτεία και όχι στη συνολική Κυπριακή δημοκρατία. Η λύση θα πρέπει επιπλέον να δίνει την ευκαιρία σε βάθος χρόνου πλήρως απεξάρτησης των ΤΚ απο την τουρκία.
    Δ) Στρατοί.
    Με το Ανναν παρέμεναν 300Τούρκοι με 900Ελληνες με πρόνοια αποστρατικοποίησης κάθε 3 χρόνια.
    ΟΧΙ,
    ..Ολοι οι στρατοί πρέπει να φύγουν, έχει αποδειχθεί με πείραμα ότι οι στρατοί και απο τις δύο κοινότητες δρουν σαν πυρήνες σκληροπυρηνικών.

    Σε αυτά τα κεφάλαια πρέπει να εστιάσουμε και να εργαστούμε και όχι στις διακοσμητικές λεπτομέρειες.
    Είναι γνωστό σε όλους ότι η Τουρκία έχει μακροχρόνιους σχεδιασμούς στο Κυπριακό, γιαυτό ας μην της δώσουμε και άλλο χρόνο να εκπληρώσει τα σχέδια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Οσο αφορά το σύστημα διακυβέρνησης.
    Και εγώ θα ήθελα ο υποψήφιος να είναι ένας και μοναδικός και ΤΚ και ΕΚ να τον ψήφιζαν απο κοινό ψηφοδέλτιο. Αλλά δεν ξέρω κατα πόσο αυτό ειναι σύμφωνο με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για πολιτική ισότητα. Και δεν ξέρω αν κατα πόσο ένα τέτοιο κράτος θα καταστεί βιώσιμο η θα οδηγηθεί σε νέες Τουρκανταρσίες κτλ.
    Στην εκ περιτροπής προεδρία αν δεν κάνω λάθος δεν θα ψηφίζουν οι ΤΚ τον δικό τους και εμείς τον δικό μας για να κυβερνούν εκ περιτροπής. Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να είναι υπο μορφή συνεργασίας (tickets) άρα τόσο ΤΚ όσο και ΕΚ θα ψηφίζουν πακέτα συνεργασίας. (αρα 2 ανθρώπους που αποφάσισαν να συνεργαστούν) (απομονώνοντάς τους σκληροπυρηνικούς της διχοτόμησης ή αναγκάζοντας τους να συνθηκολογήσουν αν θέλουν να κρατηθούν στην εξουσία) Η λύση και η κάθε λύση αν θέλει να είναι πραγματικά βιώσιμη θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν και αυτούς τους παράγοντες. Απο όσο ξέρω σε πάρα πολλές χώρες υπάρχει κοινοτικός διαχωρισμός χωρίς αυτό να υποδηλώνει ρατσισμό. η Ισπανία για παράδειγμα χωρίζεται σε Καταλανούς Βάσκους Ανδαλουσιανούς. κτλ. ο καθένας έχει την δική του σημαία, Τοπικό κοινοβούλιο και τοπικό πρόεδρο. Το ίδιο και στην Αμερική.
    Εκεί για παράδειγμα (δεν αναφέρω καν Βέλγιο και Ελβετία) ανεξαρτήτως πληθυσμού η κάθε πολιτεία εκλέγει ίσο αριθμό Γερουσιαστών. (2 έκαστος) Το τέξας δηλαδή έχει τον ίδιο αριθμό γερουσιαστών με το Βερμόν. ή τη Χαβάη. Η αν δούμε ακόμη και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ η κάθε χώρα ανεξαρτήτως οικονομικού/πληθυσμιακού μεγέθους έχει δικαίωμά για βέτο. Εκεί γιατί δεν μιλάμε για εξίσωση της πλειοψηφίας με την μειοψηφία κτλ; Πολιτικά συστήματα υπάρχουν πάρα πολλά. και κανένα δεν ειναι ακριβώς το ίδιο με κάποιο άλλο Ισα ίσα Αυτό το εκλογικό σύστημα που έχεις στο μυαλό σου (με ένα πρόεδρο που θα εκλέγεται απευθείας απο όλο τον λαό σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο) δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά αλλού σε ομοσπονδιακή χώρα μικρού μεγέθους. Ούτε καν στην Αμερική δεν ισχύει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σοβαρά τώρα,

    Τζείνο που με φοβίζει με τον Χριστόφια είναι οι ψυχροπολεμικές αντιαμερικανικές-φιλορωσσικές εμμονές του πχ η αποχή σε ψήφισμα υπέρ των προσφύγων της Γεωργίας για να μην δυσαρεστήσει τους(συνέταιρους των Τούρκων!) Ρώσους, το άνοιγμα πρεσβείας στη Κούβα (αλήθεια, τι θα εξυπηρετήσει;)η άρνηση για ένταξη στο Συνεταιρισμό που συμμετέχουν οι υπόλοιποι εταίροι μας στην ΕΕ αλλά κυρίως και το πιο σημαντικό Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ.

    Φοβάμαι ότι τα πιο πάνω θα επηρεάσουν αρνητικά το νέο σχέδιο λύσης ενώ το τελευταίο θα μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες αποδοχής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αγαπητέ Κυριάκο,

    Α.Το Σχέδιο Ανάν το απορρίψαμε. Συνολικά.

    Συνιστά προσβολή προς τη λαϊκή ετυμηγορία η επανασυζήτησή του. Επειδή όμως, καλώς ή κακώς επανέρχεται, θέτω υπόψη σου τα όσα ακολουθούν, γιατί φαίνεται ότι δεν έχεις πλήρη γνώση.

    Β. Με το Σχέδιο Ανάν έμεναν σχεδόν ΟΛΟΙ οι έποικοι. Εκτός του καταλόγου, έμεναν και οι ακόλουθες κατηγορίες:


    III. Όσοι έχουν νυμφευθεί πολίτη της Δημοκρατίας και έχουν την μόνιμη διαμονή τους στην Κύπρο για περίοδο τουλάχιστο δύο ετών.


    IV. Ανήλικα τέκνα οποιουδήποτε ανήκει στις πιο πάνω κατηγορίες και διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο.

    Άρα, εκτός του κατάλογου που λες, έμεναν και πολλοί άλλοι έποικοι στο Σχέδιο Ανάν.

    II. Όσοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 18 ετών, έχουν γεννηθεί στην Κύπρο και έχουν την μόνιμη διαμονή τους στην Κύπρο για περίοδο επτά ετών.

    Επιπλέον δεν προβλέπονταν ουσιαστικοί μηχανισμοί για να υλοποιηθεί η αποχώρηση των όσων τυχόν θα έφευγαν.

    Γ. Δε δέχομαι ότι το Σχέδιο πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι. Κανένας δεν εξουσιοδότησε το Χριστόφια να διαπραγματεύεται το Σχέδιο Ανάν.

    Δ. Για τα αρνητικά του Σχεδίου που περιγράφεις, ήταν ακόμη χειρότερα (π.χ. περιουσία, δεν παίρναμε ούτε καν το 1/3 πίσω, γιατί υπήρχαν πολλές εξαιρέσεις). Επιπλέον οι περιοχές οι οποίες λες (Αμμόχωστος, Μόρφου), είναι αμφίβολο αν θα δίνονταν ποτέ πίσω, γιατί:

    1) δε θα υπήρχε πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία για να τις διεκδικήσουμε.

    2) απέδειξαν οι Τούρκοι ότι δεν τηρούν συμφωνίες (π.χ. Λιμνίτης). Νοουμένου ότι δε θα υπήρχε και μηχανισμός επιβολής, η συμφωνία δε θα υλοποιείτο ΠΟΤΕ.

    Ε. Υπάρχουν φυλετικά κριτήρια σε κάποια από τις ομοσπονδίες που λές; Δηλ. να είναι ντε και καλά μιας εθνικότητας κάποιος αξιωματούχος; Όχι. Θεωρείς σωστό εμείς να επαναφέρουμε το απαρτχάιντ στις πολιτειακές δομές των σύγχρονων κρατών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. '''Α.Το Σχέδιο Ανάν το απορρίψαμε. Συνολικά. '''

    Συγνώμη φίλε αλλά Το να λες
    Απορρίπτω συνολικά το ΑΝΝΑΝ είναι σαν να λες απορρίπτω συνολικά την λύση.

    ΟΧΙ φίλε ουδέν αναληθέστερο ο μέσος κύπριος δεν απέρριψε συνολικά το σχέδιο απέρριψε τις επιμέρους ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ και ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΈΣ πτυχές του ΑΝΝΑΝ.

    Απορρίπτει ο μέσος Κύπριος Την επιστροφή της Αμμοχωστού;
    Της Μόρφου; του Γερόλακκου; της Λύσης; Του Βαρώσιου , Της Λευκωσίας της Τύμπου; και του Κορμακίτη;

    Είπε ο Μέσος κύπριος όχι στην Αποχώρηση των 50χιλιάδων κατοχικών στρατευμάτων;

    Είπε ο Μέσος κύπριος ΟΧΙ στο να σταματήσει η κάθοδος εποίκων;

    Μα είμαστε σοβαροί τώρα;

    Ο μέσος κύπριος είπε όχι στις συγκεκριμένες απαράδεκτες πτυχές και υπο την υπόσχεση του Τάσσου Παπαδόπουλου ότι θα επαναδιαπραγματευτεί ξανά μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.
    Ούτε καν ο Τασσος παπαδόπουλος δεν είπε ποτέ ότι απορρίψαμε συνολικά το Σχέδιο.
    Το ακέλ για παράδειγμα το απέρριψε υποτίθεται διότι δεν είχε εγγυήσεις. Αρα πως μπορεί κανείς να πει ότι ο λαός απέρριψε συνολικά το ΑΝΝΑΝ; (ΔΔΟ στα ψηφίσματα του ΟΗΕ)



    '''Β. Με το Σχέδιο Ανάν έμεναν σχεδόν ΟΛΟΙ οι έποικοι. Εκτός του καταλόγου, έμεναν και οι ακόλουθες κατηγορίες:'''


    Φίλε διάβασες το σχέδιο; (σοβαρά τώρα δεν θέλω να σε προσβάλω) ίσως δεν θυμάσε καλά..

    Αλλά και να μην το διάβασες.. Οταν σου λέω ότι ψήφισαν ΤΚ και Τούρκοι σύνολο 121χιλιάδες τι άλλες κατηγορίες μου λες;

    Τόσοι ήταν οι έποικοι 45 χιλιάδες. Οι κατηγορίες που λες είναι τα κριτήρια με βάση το διεθνές δίκαιο που απαρτίζουν τις 50 χιλιάδες.

    Οσο για τον μηχανισμό απομάκρυνσης υπήρχε μέσα στο σχέδιο και ήταν ξεκάθαρος. Και μάλιστα η αποζημίωση που προνοούσε το σχέδιο θα δρούσε ενθαρρυντικά ακόμη και για τους Τούρκους που πληρούσαν τα κριτήρια αλλά σίγουρα θα ήθελαν να φύγουν με μερικές χιλιάδες ευρώ στη τσέπη

    Αν έχετε καλύτερη ιδέα καταθέστε την στο Εθνικό συμβούλιο.



    ''οι περιοχές οι οποίες λες (Αμμόχωστος, Μόρφου), είναι αμφίβολο αν θα δίνονταν ποτέ πίσω, γιατί:
    1) δε θα υπήρχε πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία για να τις διεκδικήσουμε.''

    Ρε φίλε τι είναι τουτες οι πελλάρες που μου λες...?
    Φυσικά και υπήρχε και ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ κυπριακή δημοκρατία αυτό ήταν και ΕΙΝΑΙ ξεκάθαρο. Απαξιώ να σχολιάσω κάτι τόσο ακραίο. Ούτε ΚΑΝ οι τούρκοι δεν λένε τέτοια πράγματα.

    Οσο για το αν θα τηρήσει η Τουρκία τα συμφωνηθέντα..

    Ε ρε φίλε μου τι να σου πω..
    ΜΕ ποιά λύση θα είμαστε 100% σίγουροι ότι θα εφαρμόσει της υποσχέσεις της η τουρκία;

    Πρέπει να σταματήσουμε της προσπάθειες επειδή ...η τουρκία ...δεν θα εφαρμόσει την ΛΥΣΗ;
    Δηλαδή ΤΙ; ΤΙ? Πες μου ΓΑΜΩΤο Τι να κάμουμε;
    Ειναι ΕΞΟΡΓΗΣΤΙΚΟ είναι απαράδεκτο και εμετικό να λές τέτοια πράγματα.. ..Μηχανισμός επιβολής λύσης ΠΟΤΕ δεν θα υπάρξει άλλος καλύτερος απο την Ένταξή της Τουρκίας στην ΕΕ.

    '''Ε. Υπάρχουν φυλετικά κριτήρια σε κάποια από τις ομοσπονδίες που λές; Δηλ. να είναι ντε και καλά μιας εθνικότητας κάποιος αξιωματούχος; Όχι. Θεωρείς σωστό εμείς να επαναφέρουμε το απαρτχάιντ στις πολιτειακές δομές των σύγχρονων κρατών;'''

    Φίλε το ίδιο πράγμα έγραψα πριν .. τουλάχιστό διάβαζε αυτά που γράφουμε να μην επαναλαμβανόμαστε εκατέρωθέν

    Φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μια τελευταία απάντηση προς τον [Χειροκροτητή] ΕΔΕΚ Η.Β.»:

    Όπως παρατηρώ επιμένεις να ασχολείσαι μαζί μου απευθύνοντας ΜΟΥ σχόλια απαξιωτικά και επιτημικά. Έστω κι αν δεν το πιστεύεις ΕΧΩ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΔΙΝΩ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ!
    Μεγάλη η τιμή που μου κάνεις – δείγμα όμως των εμμονών ΣΟΥ, αλλά εγώ πλέον ΣΕ γράφω!!!
    Η φασίζουσα και ad hominem [επίθεση στο άτομο κι όχι επιχειρηματολογία για αντίκρουση των απόψεων του] συμπεριφορά και τακτική σου δεν έχουν αφήσει καθόλου περιθώρια για διάλογο – γι’ αυτό μην κλαψουρίζεις ότι χάνω τις ευκαιρίες για διάλογο!
    Γι’ αυτό γυρεφτού αλλού!

    Anef_Oriwn
    Τετάρτη 23/9/2009 – 10:20 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ ΕΔΕΚ Η.Β. όταν ψηφίζατε τον Χριστόφια μετά την ήττα του Τάσσου δεν γνωρίζατε ποιός ήταν και τώρα εν τον εμπιστεύεστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν μου είπες άνευ-ορίων, τι εννοείς όταν λες κάποιος είναι "εθνικοσοσιαλιστής";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τελευταίε Ανώνυμε,
    Η ώρα του μαθήματος επέρασεν. Άνοιξε τζιαι κανένα βιβλίο!
    Εξ άλλου η στετέ μου είπεν μου που ήμουν μιτσής να μην μιλώ σε μασκοφόρους και μασκαρεμένους [Ανώνυμους], τζιαι να τους αποφεύγω ... Καιρός λοιπόν να το εφαρμόσω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Α ευχαριστώ για την απάντηση!

    Θα μου υποδείξεις κάποιο σχετικό βιβλίο για τον κυπριακό εθνικοσοσιαλισμό;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμε,
    Ως πρώτη δόση το βιβλίο του Καίσαρα Μαυράτσα “Όψεις του Ελληνικού Εθνικισμού στην Κύπρο”, εκδόσεις “Κατάρτι”, 1998.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ευχαριστώ! Θα πάω να το βρω! Ελπίζω να αναφέρεται στον κυπριακό "εθνικοσοσιαλισμο" και οχι στον "εθνικισμο" τον σκετο.

    Τώρα θα πας να κάψεις βιβλία του Ιγνατίου και θα υπερασπιστείς τον απολογούμενο στην ΕΟΚΑ 'Β' Δρουσιώτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Παρακαλώ ....
    Αλλά θα παω πρώτα να απειλήσω κανένα “νενέκο” ότι θα τον ρίξω σε κανένα λάκκο με ασβέστη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Α, ωραία που το παραδέχεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εμπιστεύομαι τις προθέσεις του,
    τρέμω την αφέλεια του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καφετζιή, εάν εμπιστεύεσαι τον καφενέ σου στον Χριστόφια, τότε μπορείς να τον εμπιστεύεσαι και για Πρόεδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο Χριστόφιας φάνηκε ανέντιμος γιατί υπέκλεψε τη ψήφο του Κυπριακού Ελληνισμού. Στο πρόγραμμα του πουθενά δεν ανέφερε για εκ περιτροπής Προεδρία ή για 50.000 εποίκους. Γιατί δεν τα είπε και προεκλογικά; Δεύτερον είναι και βλάκας. Όταν σε μια διαπραγμάτευση αρχίζεις να φανερώνεις τις υποχωρήσεις σου πριν καν καθίσεις στο τραπέζι τότε ο αντίπαλος σου, θα σου πιάσει (μετά συγχωρήσεως) τον κώλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή